espa pkm

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 7:44:09 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα για την ιογενή γαστρεντερίτιδα, τα οποία επικαλείται το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της επίπτωσης των σποραδικών κρουσμάτων και επιδημιών από ιούς τις τελευταίες εβδομάδες, στη χώρα μας.
Την εκτίμηση ότι η χώρα διολισθαίνει σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και πρόσθεσε ότι «όλα θα κριθούν μέχρι την άνοιξη για την κυβέρνηση» που «δεν θα αντέξει το βάρος των προβλημάτων και θα καταρρεύσει».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέπληξε την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα για τη στάση που τηρεί απέναντι στο Ισραήλ, καλώντας το Ισραήλ «να μείνει δυνατό» μέχρι να αναλάβει ο ίδιος καθήκοντα προέδρου.

Δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της, με πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης μία 45χρονη στη Λαμία, στην περιοχή Γαλανέικα.

Το πτώμα της αντίκρισε στο κρεβάτι της ο αδελφός της, που την αναζητούσε.
Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, στις 6 Ιανουαρίου, στη Νέα Υόρκη. Τρεις ημέρες πριν από τη νέα φάση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, στη Γενεύη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το Κυπριακό, κι αυτός είναι, όπως πληροφορούμαστε, ο λόγος της εκεί μετάβασής του.
Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι εντός των ημερών θα επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου Tupolev που έπεσε τα Χριστούγεννα στη Μαύρη Θάλασσα παρασύροντας στο θάνατο 92 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο εντοπισμός και η ανάσυρση του δεύτερου μαύρου κουτιού θεωρείται ιδιαίτερη σημαντική εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια της τραγωδίας.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών, σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση, έπληξε την ανατολική Ιαπωνία.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ μετέδωσε ότι δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.
«Κομμένες» οι επαναλήψεις στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών την περίοδο των εορτών, τις οποίες και παραδοσιακά επέλεγαν για να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους οι μαθητές, ειδικά εκείνοι της Γ' τάξης του Λυκείου που προετοιμάζονταν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Αγρια δολοφονημένος μέσα στο διαμέρισμά του βρέθηκε την Τετάρτη ένας 64χρονος στο κέντρο του Αλμυρού και ως κίνητρο φαίνεται να είναι η ληστεία.

Το θύμα βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος από το γιο του, που ανησύχησε επειδή ο πατέρας του δεν εμφανίσθηκε στο κατάστημα που διατηρεί με αξεσουάρ αυτοκινήτων, και έτσι πήγε στο σπίτι του πατέρα του να δει τι έχει συμβεί.