espa pkm

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026, 6:49:19 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στη Λισαβόνα ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σουάρες, 92 ετών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου, Ζοζέ Μπαράτα, ο 92χρονος Σουάρες «εισήχθη τα ξημερώματα (σ.
Απαντήσεις για την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του Ταμείου για νέα μέτρα έδωσε από τη Λάρισα όπου και βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δηλώνοντας αισιόδοξος πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα.

Ενα τριήμερο κατά το οποίο διαφαίνεται ότι θα καθοριστούν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων για την χώρα ξεκινά την Τετάρτη, με τα μέτωπα ανοιχτά και «θερμά» στο πεδίο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Δέλτα, Χαλκηδόνας και Νεάπολης - Συκεών.
Αφόρητη για τους γερμανούς βουλευτές των Χριστιανικών κομμάτων είναι η στάση του ΔΝΤ. "Έχει αναλάβει την ίδια υποχρέωση προς την Ελλάδα, όπως ο ESM και η ΕΕ" δηλώνει στη DW ο Μίχαελ Στίμπγκεν.
Για «αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους» -σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, εξαιτίας διαφωνιών Άσαντ και Μόσχας- καθυστερεί η έναρξη της απομάκρυνσης τόσο αμάχων όσο και αντικαθεστωτικών από το ανατολικό Χαλέπι. Την ίδια στιγμή, η Δαμασκός αρνείται τις κατηγορίες για μαζικές εκτελέσεις από τις δυνάμεις που πρόσκεινται σε αυτήν κατά την ανακατάληψη της πόλης.
Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου αναμένεται την Τρίτη να βιώσουν μεγάλη ταλαιπωρία καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα που πραγματοποιούν δρομολόγια από τη νότια Αγγλία και το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ εξαιτίας της απεργίας των μηχανοδηγών που αναμένεται να προκαλέσει τα σοβαρότερα προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στη χώρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Στην επιλογή του επόμενου προέδρου της Ευρωβουλής, μετά την αποχώρηση του Μάρτιν Σουλτς, φαίνεται ότι η συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών θα είναι παρελθόν: Τα δύο στρατόπεδα, που συνεργάζονται χωρίς κανένα να έχει πλειοψηφία, κατεβάζουν διαφορετικές υποψηφιότητες -οι οποίες δεν προδιαγράφουν ανέφελη ψηφοφορία.
Ο «παλιός ο χρόνος» αναχωρεί με κουρασμένα βήματα αφήνοντας πίσω μία Ευρώπη ταραγμένη από την κρίση. Παραμονές της νέας χρονιάς οι 28 της ΕΕ ελπίζουν να τα βρουν – τουλάχιστον σε κάποια βασικά σημεία.

Ενα τριήμερο κατά το οποίο διαφαίνεται ότι θα καθοριστούν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων για την χώρα ξεκινά την Τετάρτη, με τα μέτωπα ανοιχτά και «θερμά» στο πεδίο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων.