espa pkm

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2026, 6:22:03 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μορφή σκανδάλου παίρνει πια η για δύο ολόκληρα χρόνια παράνομη παρακράτηση των 20.000.000€ που έπρεπε να έχουν πιστωθεί από το Φεβρουάριο του 2015 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ των 50.000 οικογενειών των 272 ορεινών χωριών της χώρας, όπου είναι εγκατεστημένα Αιολικά Πάρκα. Χαρακτηριστικά, προβλέπονται για Κάρυστο 1,5 εκατ.€, Αργολίδα 1,3 εκατ.€, Ροδόπη 1,3 εκατ.€, Σητεία 1,0 εκατ.€ κ.ά. Με δικές μας αποφάσεις ήδη από το Δεκέμβριο του 2014 προβλέφθηκαν όλες οι διαδικασίες για την άμεση κατανομή των ποσών αυτών.

Σε άλλους καιρούς θα γράφαμε πως έγινε μια πετυχημένη  ενημερωτική ημερίδα  για αγρότες.  Δεν είναι και λίγα τα 120 άτομα που ανταποκρίθηκαν  μέσα στο καταχείμωνο και έσπευσαν στο Συνεδριακό Κέντρο για να ακούσουν  τον βουλευτή -  τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας  Γιώργο Κασαπίδη, τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών, επίσης βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον ειδικό  σύμβουλο του γραμματέα Λ. Αυγενάκη επί αγροτικών θεμάτων Χρήστο Γιαννακάκη.

Μια άγνωστη μέχρι τώρα παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες, λίγες ώρες αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι επρόκειτο για μια ενέργεια εμπνευσμένη από τις πρακτικές του Ισλαμικού Κράτους.
Έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι σκηνές των προσφύγων στους καταυλισμούς που υπάρχουν στα νησιά βούλιαξαν στο χιόνι, με τους πρόσφυγες να δίνουν αγώνα επιβίωσης μέσα στο χιονιά χωρίς θέρμανση.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβούν στη Γενεύη, εφόσον διαφανεί κάποια λύση, άφησαν οι ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα.
«Μέχρι στιγμής διαφαίνεται συναντίληψη με τις πολιτικές δυνάμεις» συμπέρανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, παρουσία τηλεοπτικής κάμερας. Από την πλευρά του, ο κ.
Είναι λάθος να υποστηρίζει κάποιος ότι είναι αναπόφευκτο ένα «σκληρό Brexit», δηλώνει σήμερα η Τερέζα Μέι, μετά την υποχώρηση της στερλίνας σε χαμηλό 10 εβδομάδων ύστερα από τα σχόλιά της που ερμηνεύθηκαν ως ένδειξη ότι η ίδια θα θέσει ως προτεραιότητα τους συνοριακούς ελέγχους σε βάρος της πρόσβασης στην ευρωπαϊκή αγορά.

Φωτιά εκδηλώθηκε, στις 16:00, σε λεωφορείο της Σχολής Ευελπίδων, την στιγμή που κινείτο στην εθνική οδό Κορίνθου-Καλαμάτας, κοντά στα διόδια του Σπαθοβουνίου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα.

Μόλις ο οδηγός αντελήφθη τη φωτιά, που είχε εκδηλωθεί στο πίσω μέρος του λεωφορείου και συγκεκριμένα στην μηχανή, σταμάτησε το όχημα στην άκρη του δρόμου.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κύμα χιονιά σε ολόκληρη τη χώρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου, «λευκός» κλοιός στην ανατολική Μακεδονία, κατάσταση ολικού παγετού στην Λάρισα, επί ποδός οι αρχές σε Λέσβο, Οινούσσες, Κρήτη.
Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να την κάνεις πράξη; Έχεις ήδη μία επιχείρηση και θέλεις να την αναπτύξεις περισσότερο; Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και χρειάζεσαι γνώσεις επιχειρηματικότητας; Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας δίνει τη λύση, καθώς προσφέρει δωρεάν εξατομικευμένη συμβουλευτική και coaching που ανταποκρίνεται στις ανάγκες, στα όνειρα και στους στόχους κάθε επίδοξου ή υφιστάμενου επιχειρηματία.