espa pkm

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2026, 9:04:25 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την άμεση κατάργηση των hot spots και των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και τη μετατροπή τους σε κέντρα φιλοξενίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ανοιχτά στην κοινωνία και τους αλληλέγγυους, ζητεί -μεταξύ άλλων- η ΑΔΕΔΥ στο ψήφισμα του 36ου Συνεδρίου της.
Νέα δεδομένα στις έρευνες των δικαστικών αρχών μετά την ταυτοποίηση γενετικού υλικού του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη, με δείγμα αίματος που είχε εντοπισθεί στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2006 στην οδό Ιπποκράτους και η οποία είχε αποδοθεί στους επονομαζόμενους «ληστές με τα μαύρα».

Με τη φωταγώγηση των δύο Χριστουγεννιάτικων δέντρων στη Νέα Ερυθραία και την Κηφισιά ξεκινούν εφέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα: 19:30 ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ.

«Δεν είμαστε αποικία» και «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει πίσω τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα, ακόμη και αν πιέσουν οι δανειστές» διαμήνυσε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και για την κατάργηση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου.
Μία 19χρονη στο γερμανικό Φράιμπουργκ βρέθηκε τον Οκτώβριο νεκρή, έχοντας προηγουμένως πέσει θύμα βιασμού, και τελικά η αστυνομία συνέλαβε, έπειτα από εβδομάδες, έναν 17χρονο Αφγανό ως δράστη.

Πέραν της τραγικής της διάστασης όμως, η υπόθεση έχει πάρει έντονα πολιτικό χρώμα: Έχει γίνει όπλο στη συζήτηση για το προσφυγικό, με το Διαδίκτυο κυρίως να γίνεται όχημα βιτριολικών σχολίων (που δεν λυπούνται ούτε την οικογένεια του θύματος) σε σημείο που μέχρι κι η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε να «αποφεύγονται οι γενικεύσεις».
Στο 57% ανέρχεται η δημοτικότητα του σοσιαλδημοκράτη (SPD) προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (+7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), ο οποίος απολαμβάνει πλέον της ίδιας δημοφιλίας με τη χριστιανοδημοκράτη (CDU) καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αύξησε και αυτή το ποσοστό της κατά 5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «dimap», η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Χωρίς ρεύμα ξύπνησαν δεκάδες νοικοκυριά σε δήμους των βορείων προαστίων (Κηφισιά, Χαλάνδρι κ.ά), λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ. Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης μέσα στις επόμενες ώρες.
Έκτακτα δρομολόγια για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο πραγματοποίησαν οι εταιρίες IONIAN GROUP FERRIES και η KEFALONIAN LINES, παρά την απεργία της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με τις εταιρίες, στόχος είναι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες των νησιών.
Τεράστιες διαφορές στις επιδόσεις μαθητών ιδιωτικών σχολείων και μαθητών δημόσιων σχολείων στη χώρα μας διαπιστώνει η διεθνής έρευνα PISA, που μελέτησε τις δεξιότητες 15χρονων μαθητών στις Φυσικές Επιστήμες, στα Μαθηματικά και στην Κατανόηση Κειμένου.