espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 1:58:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μια ειδική έρευνα που διεξήχθη για το σκάνδαλο της προμήθειας προστατευτικών μασκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού επισημαίνει τον πρώην υπουργό Υγείας και νυν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γενς Σπαν.

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε περί τις 15:50 το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στον μοναστικό οικισμό Καρυές του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με τις αρχικές μετρήσεις του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση ήταν της τάξης των 5 βαθμών Ρίχτερ.

Ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα ειδοποίησε για άμεση προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» περί τις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου αφού παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε την εμφάνιση καπνού εντός της καμπίνας.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέκτησε τη σορό του Ταϊλανδού ομήρου Ναταπόνγκ Πίντα, ο οποίος κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου 2023, ανακοίνωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε ο ουκρανικός στρατός.

Την 7η Ιουνίου 2025, στο πλαίσιο επιτυχούς επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατεύθυνση του Κουρσκ, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35 κατερρίφθη, όπως σημειώνεται σε μήνυμα του στρατού στην εφαρμογή Telegram.

Ευρεία σύσκεψη για το αθλητικό κέντρο που επιδιώκει να κατασκευάσει ο ΠΑΟΚ στην περιοχή της Θέρμης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Παρόντες ήταν ο Ιβάν Σαββίδης (μέσω διαδικτύου), οι γιοι του Γιώργος και Νίκος Σαββίδης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρίας που αναλαμβάνει την πρώτη φάση των έργων.

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η μαζική έξοδος των εκδρομέων κατοίκων της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία του τριημέρου λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την συνέχιση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά-γ-κύκλος», με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δίνοντας ξανά τη δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα και να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια: τη μετάβαση σε καθαρότερες, βιώσιμες και πιο ανθρώπινες πόλεις.

Σε μια εποχή όπου η κλιματική κρίση δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, η Βορειοελλαδική Βιομηχανία Ζυμαρικών EURIMAC – ΜΑΚΒΕΛ δείχνει το δρόμο. Με πράξεις και όχι απλώς υποσχέσεις, η νέα στρατηγική επένδυση ύψους 3,5 εκατ.

Στη σύλληψη ανήλικης προχώρησαν οι αστυνομικοί, η οποία επιτέθηκε και προκάλεσε σωματικές βλάβες σε άλλη ανήλικη. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη στον Εύοσμο, όταν μία 15χρονη μαζί με μία φίλη της προσέγγισαν τη 16χρονη, την οποία περίμεναν κάτω από το σπίτι της.