espa pkm

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026, 9:20:54 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή και αύριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος διατηρεί τον κομματικό μηχανισμό σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας, αφού, όπως ανέφερε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την περασμένη Τετάρτη, «η στιγμή μας θα έλθει σύντομα».
Ο γερμανικός τύπος σχολιάζει το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Και ερμηνεύει τις βολές Ερντογάν κατά της Συνθήκης της Λωζάννης.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016, περιοδεία στην Θράκη.
Το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα γίνει η έναρξη λειτουργίας του εκεί γραφείου της ΓΓ Πρωθυπουργού.
H κυβέρνηση της Κολομβίας και οι FARC υπέγραψαν τη νέα, «αναθεωρημένη» ειρηνευτική συμφωνία για οριστική λήξη της πολυετούς σύγκρουσης, με τελικό βήμα την έγκρισή της από το Κογκρέσο -χωρίς, αυτή τη φορά, στήσιμο δημοψηφίσματος.
Στο τελευταίο ντιμπέιτ για το χρίσμα της γαλλικής Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές -μονομαχία που μπορεί να καταλήξει να βγάλει πρόεδρο- ο Φρανσουά Φιγιόν εμφανίστηκε να κράτα πιο επιθετική στάση, ενώ ο Ζιπέ εμφανίστηκε πιο «συμφιλωτικός».
To βράδυ της Παρασκευής, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα. Πρόκειται για το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου.
H αστυνομία αναζητεί έναν ένοπλο μετά την ανακάλυψη μιας νεκρής γυναίκας σε οίκο ευγηρίας όπου ζουν 60 ιεραπόστολοι στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με μια πηγή, μια θυρωρός κάλεσε την αστυνομία αφού ο άγνωστος ύποπτος την έδεσε και φίμωσε και αυτή κατάφερε να αποδράσει από τον οίκο στο Μονφεριέ-σουρ-Λε, 10χλμ βόρεια από το Μονπελιέ.

Με τη συζήτηση επί των άρθρων και την ψήφισή του, ολοκληρώνεται την Παρασκευή η εξέταση από την Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στον δημόσιο τομέα.

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από τα Σωματεία εργαζομένων, συνεχίζονται ως εξής:
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε επτά αυτοκίνητα στα Πετράλωνα, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η φωτιά συμφωνα με την πυροσβεστική εκδηλώθηκε στην οδό Δαιδαλίδων με τα αίτια να ερευνώνται.

Από τις φλόγες καταστράφηκαν ολοσχερώς 3 οχήματα ενώ άλλα 4 υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.