espa pkm

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2026, 10:13:01 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Eπεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Χίο με τους πρόσφυγες και μετανάστες να βάζουν φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας, ενώ άνοιξαν κατάστημα με βεγγαλικά τα οποία άρχισαν να εκτοξεύουν.

Το επεισόδιο ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης και εξελισσόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με ομάδα κατοίκων να έχει ξεσηκωθεί, κρατώντας σίδερα και ξύλα.
Το τριετές σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, αλλά και ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, με κλιμάκιο των Θεσμών.
Αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο κινητοποίησής τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ύστερα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία διευθετούνται οι οφειλές, λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ του δημοσίου προς την επιχείρηση.

Ως άνευ σημασίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ανακαλώντας την πάλαι ποτέ περήφανη διαπραγμάτευση του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι τότε που μπορούσε δεν βοήθησε την ελληνική υπόθεση.

«Ας αρχίσουμε με το προφανές όσον αφορά τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές: δεδομένου ότι η μάχη δόθηκε μεταξύ των δύο πιο αποκρουστικών προεδρικών υποψηφίων στην ιστορία των ΗΠΑ από τότε που πραγματοποιούνται δημοσκοπήσεις, η Χίλαρι Κλίντον ήταν η μοναδική αντίπαλος που θα μπορούσε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ακριβώς ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο μοναδικός αντίπαλος που θα μπορούσε να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον.
Τα σοβαρά λάθη στις μελέτες κτηματογράφησης, τόσο κατά το πιλοτικό στάδιο της λειτουργίας των μεταβατικών κτηματολογικών γραφείων, όσο και στις νεότερες μελέτες επεσήμαναν οι ομιλητές σε ημερίδα που υλοποίησε η συντονιστική επιτροπή των συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδος.
Ενα έγκλημα με θύμα τους προστατευόμενους ηφαιστειακούς σχηματισμούς στην εξαιρετικής αισθητικής αξίας παραλία της Βλυχάδας, στη Σαντορίνη, καταγγέλλουν οκτώ φορείς του νησιού. Σε αυτή τη μαγευτική περιοχή, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, είχαν ξεκινήσει στο τέλος του καλοκαιριού αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες, στο χείλος του γκρεμού, προκειμένου να ανεγερθούν υπόσκαφα τουριστικά καταλύματα.
Επίσημος είναι πλέον ο εμπρησμός και η κακόβουλη ενέργεια για την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη (9/11) στο σπίτι του παραιτηθέντος αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ, Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Η πυροσβεστική κατέθεσε το πόρισμα στα χέρια του αρμόδιου Εισαγγελέα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, επιβεβαιώνει τις ενδείξεις.
Με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ κορυφώνονται την Πέμπτη το απόγευμα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκτιμάται ότι θα βρίσκονται στους δρόμους περίπου 7.000 αστυνομικοί.
«Η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί έναν πρωταρχικό εθνικό στόχο όχι μονό για τον ελληνισμό και τον Κυπριακό λαό αλλά και για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις τους με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντηση τους.