espa pkm

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, 10:09:32 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε φωτογραφία που ανήρτησε η ΝΔ στο Facebook, στην οποία αναφέρει: «Εσύ θέλεις να ελέγχει τα email σου ο κ. Παππάς;» Να αποσύρει σήμερα τις ψευδείς ειδήσεις περί παρακολούθησης τηλεφώνων και email πολιτών, εμπλέκοντας και το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Οχι ίσες αποστάσεις αλλά καθαρό προγραμματικό λόγο πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως «οδικό χάρτη» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην παρέμβασή του στη κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων των φορέων που την αποτελούν.
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 20:07

Οι Βογιατζήδες

Του Αναστάσιου Αμανατίδη

 

(Από τα ενθυμήματα του Δημήτρη Νικοπολιτίδη, συντ/ούχου Γυμνασιάρχη. Ο Δημήτρης  Νικοπολιτίδης γεννήθηκε (1925) και μεγάλωσε στο συνοικισμό των Στενημαχιτών. Τους περιγράφει ως καλοκάγαθους γείτονες, εργατικούς, καλούς και χαμηλών τόνων πατριώτες, απλοϊκούς και άδολους -  στους τρόπους -  ανθρώπους, με εκφραστικό νεοελληνικό γλωσσικό ιδίωμα. Από τα γνωστότερα ονόματα της πρώτης γενιάς ο Τσούντας, ο Βογιατζής, ο Τσινάρης κ.α.).

Η έγκριση του τεχνικού προγράμματος έργων και ο προϋπολογισμός του 2017 είναι τα κύρια θέματα δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.
Η πρώτη συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και στην ημερήσια διάταξη ξεχωρίζουν τα παρακάτω θέματα:

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 20:05

Στον απόηχο της 28ης Οκτωβρίου

Του Νίκου Σιάνα

 

Τις προάλλες, εκεί στο καθημερινό μας στέκι, κάποιος από την παρέα σχολίασε το λουλούδι που είχε καρφιτσωμένο στο πουκάμισο της η παρουσιάστρια του B.B.C. μη γνωρίζοντας βέβαια το λόγο. Οι γνωρίζοντες όμως ξέρουν πως το λουλούδι (παπαρούνα κόκκινη) κάθε χρόνο τον μήνα Νοέμβριο γίνεται το σύμβολο Μνήμης και τιμής στην Μ. Βρετανία. Οι Άγγλοι τιμούν τα θύματα και τις θυσίες των στρατιωτών τους που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Α’ παγκοσμίου πολέμου. Έτσι όλο το μήνα Νοέμβριο η κόκκινη παπαρούνα κυριαρχεί στην καθημερινότητα των Άγγλων.

Έναρξη Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 11:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης που συνδιοργανώνουν το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς με το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Ως τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση και καταδικάζουμε τη στάση του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς σχετικά με τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια διανομής φυλλαδίων στην είσοδο  του σχολείου.

Την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, του εορτασμού του “ ΟΧΙ “ στους εισβολείς, τίμησε με ειδική εκδήλωση την παραμονή του εορτασμού της επετείου ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας η “ ΕΥΚΡΑΝΤΗ “ σε συνεργασία με το Δήμο Παιονίας στο Πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Business Circle S-K-K”, που χρηματοδοτείται από το «IPA Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ως επικεφαλής εταίρου από την Ελλάδα και του Δήμου Στρώμνιτσας ως Γενικού Επικεφαλής του Έργου και του Δήμου Κίτσεβο από την πΓΔΜ, προβλέπεται η διοργάνωση τριών (3) Περιφερειακών Εκθέσεων, μία σε κάθε πόλη που συμμετέχει στο έργο, στις οποίες θα συμμετέχουν τοπικές επιχειρήσεις.

Ένα ταξίδι για να καμαρώσει το γιό της που ορκίζονταν σε στρατιωτική μονάδα της Τρίπολης επιχείρησε πριν λίγες ημέρες η φίλη και αναγνώστρια Ελένη Χαμουρούδη από το Πολύκαστρο. Και αναδεικνύει την τεράστια επιβάρυνση που συνεπάγεται η χρήση των εθνικών οδών με την επιβολή υψηλότατων διοδίων.