espa pkm

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2026, 10:01:06 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ως σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, χαρακτήρισε την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου, από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Όπως τόνισε, κατά την διάρκεια αυτοψίας που έκανε σήμερα μαζί με στελέχη του ΟΣΕ, «το έργο αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση της οικονομικής ζωής, στην τουριστική ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των πολιτών».

Σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 29χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το βιασμό 86χρονης, σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο νεαρός ήταν γνωστός του εγγονού της ηλικιωμένης, την οποία επισκέφθηκε τον περσινό Νοέμβριο στο σπίτι της με το πρόσχημα ότι θα της έκανε μασάζ, καθώς η ίδια φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα κι ο κατηγορούμενος διατεινόταν στο περιβάλλον του ότι γνώριζε θεραπείες, βασιζόμενες στο μασάζ.

Ποδηλατική εξόρμηση στο Θησείο διοργανώνει την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της δράσης «Πόλεις για Ποδήλατο».

Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.30 το πρωί, από τη γωνία Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Με ψήφους 11 υπέρ, έναντι 10 κατά, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ, αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο των μαρτύρων και να προχωρήσει στην εξέταση του πορίσματος Καλούδη, ενώ θα κληθούν νέοι μάρτυρες, μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν συγκλονιστικά στοιχεία.

Δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για 30.000 ελληνικές οικογένειες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης εξασφαλίζει το νέο πρόγραμμα «Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μειονοτικών Πληθυσμών της Θράκης στους Ελληνικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης».

Σε μια κρίσιμη στιγμή για το Κυπριακό, σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνει λάδι στη φωτιά προτείνοντας την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Ο σύμβουλος οικονομίας του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, δήλωσε στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber: «Στην 'ΤΔΒΚ' επιχειρούν να κλείσουν το θρησκευτικό λύκειο.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο Ισραήλ, καθώς πυρκαγιά που μαίνεται στη χώρα έφτασε στην πόλη της Χάιφα.

Ανατολικοί άνεμοι έχουν ενισχύσει τις πυρκαγιές και η φωτιά μαίνεται σε κατοικημένες περιοχές στα βόρεια της πόλης, όπου ζουν περίπου 300.000 άτομα.
«Ο σεβασμός των συνόρων είναι θεμελιώδες ζήτημα μεταξύ εταίρων. Το να τίθεται υπό αμφισβήτηση η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την φραστική κλιμάκωση. Κάνουμε έκκληση στον Ερντογάν να μην χρησιμοποιεί πλέον αυτή τη γλώσσα», είπε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Suddeutsche Zeitung.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω μια για πάντα ότι όταν μιλώ για αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας, δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός, είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά.
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα σε ένα χρόνο 16.700.000 γυναίκες στην ΕE υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που επικαλείται η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΣ), φαίνεται πως σωματική βία αναφέρει ότι έχει υποστεί το 24% των γυναικών (18% από σύντροφο και 10% από άλλο άτομο), ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικών (5% από σύντροφο και 1% από άλλο άτομο).