espa pkm

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026, 3:02:13 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μια σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα προέκυψε το μεσημέρι της Παρασκευής. Τα σχέδια άλλαξαν και δεν θα γίνει η ομιλία του στην Πνύκα όπως είχε προγραμματισθεί για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 6.40 το πρωί, με επίκεντρο την ίδια περιοχή που «έδωσε» χθες τοn σεισμό των 4,4 Ρίχτερ, κοντά στον οικισμό Γυναικόκαστρο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η πρωινή δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία, η οποία εξελίσσεται μέχρι στιγμής φυσιολογικά. Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν κατά τη χθεσινή μέρα κι άλλοι ασθενέστεροι μετασεισμοί, με μεγέθη μικρότερα από 3 Ρίχτερ.

Κατά τους σεισμολόγους, η συγκεκριμένη περιοχή -βορειοδυτικά του Κιλκίς δεν συγκεντρώνει μεγάλη σεισμικότητα.

Ένας ελαφρά τραυματίας είναι ο απολογισμός του επεισοδίου που σημειώθηκε χθες το βράδυ μεταξύ ανήλικων μεταναστών, στο κέντρο φιλοξενίας, στην Πάτρα, την διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η μη κυβερνητική οργάνωση «Praksis».
Με την ομιλία του Πάνου Καμμένου το βράδυ της Παρασκευής στις 8 μ.μ., ξεκινά τις εργασίες του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 3ο συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 13 Νοεμβρίου.
Πυρά κατά του Νίκου Παππά εξαπολύει η ΝΔ, καταγγέλλοντας ότι μεταφέρονται αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Ο υπουργός που επεδίωξε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις και κατονομάστηκε ως χρηματοδότης site που υπηρετούσε την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η δωρεάν διανομή εσπεριδοειδών (πορτοκάλια και μανταρίνια) στους ωφελούμενους του προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους'' (Τ.Ε.Β.Α.), του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Σε μία ακόμη οπισθοχώρηση υποχρεώθηκε ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν μετά την ακύρωση του δημοψηφίσματος της 2ας Οκτωβρίου λόγω μικρής συμμετοχής. Όπως δήλωσε ο ίδιος την Παρασκευή , η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δεν θα υποβάλει εκ νέου προς ψήφιση το νομοσχέδιο, το οποίο απαγορεύει την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μετά την απόρριψή του από το Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα.
Ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στα διυλιστήρια πετρελαίου του Μπαλς, στη νότια Αλβανία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων πέντε, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης Φιέρι.
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν πολλούς ακόμη ανθρώπους αυτή την εβδομάδα γύρω από τη Μοσούλη και υπάρχουν πληροφορίες ότι συγκεντρώνουν αμμωνία και θειάφι σε περιοχές αμάχων, πιθανόν για να τα χρησιμοποιήσουν ως χημικά όπλα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.
Αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στο Νοτιοδυτικό Χαλέπι από τους αντάρτες υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ο ρωσικός Στρατός. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την Παρασκευή, στη ζώνη 1.070 του Χαλεπίου βρέθηκαν πυρομαχικά στα οποία έπειτα από σύντομη ανάλυση διαπιστώθηκαν ποσότητες αερίου χλωρίου και λευκού φωσφόρου.