Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ μπεν Φαρχάν δήλωσε σήμερα από τη Δαμασκό ότι η χώρα του θα είναι στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας και στην ανάκαμψη της οικονομίας της, διευκρινίζοντας ότι το Ριάντ και η Ντόχα θα προσφέρουν οικονομική υποστήριξη στον δημόσιο τομέα.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Η Σαουδική Αραβία αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανοικοδόμηση της Συρίας
Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση με έργα-σταθμούς και προκλήσεις στο μέλλον
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη έχει πια ξεφύγει από την κατάσταση της «υπόσχεσης» και έχει αρχίσει να παραδίδει έργο στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας.
Συγκρούσεις και προσαγωγές στη διαμαρτυρία κατά της ακρίβειας σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη
Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 20 προσαγωγές και σε μία σύλληψη μετά την ένταση που επικράτησε σήμερα το μεσημέρι σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
ΔΟΑΕ: Ανησυχία για την αύξηση της παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν
Το Ιράν επιτάχυνε τον ρυθμό παραγωγής αποθεμάτων εμπλουτισμένου ουρανίου στο 60%, ένα όριο κοντά στο 90% που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικού όπλου, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA/ΔΟΑΕ).
Ιράν: Απόφαση για ολοκλήρωση του πυρηνικού προγράμματος μετά την έκθεση του ΔΟΑΕ
Το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα το Ιράν ότι είναι «αποφασισμένο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του πυρηνικών όπλων», λίγο μετά την αποκάλυψη εμπιστευτικής έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA/ΔΟΑΕ) σύμφωνα με την οποία η Τεχεράνη έχει επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής αποθεμάτων ουρανίου βαθμού καθαρότητας 60%.
Κοζάνη: Στήριξη στον πρωτογενή τομέα με σχέδιο και αποφασιστικότητα
Μήνυμα στήριξης προς τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης έστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη από το κυβερνητικό κλιμάκιο.
Νέα εποχή για την Κοζάνη με «πράσινες» επενδύσεις άνω των 1,6 δισ. ευρώ
Η επιτυχής μετάβαση της Κοζάνης στη μετά-λιγνιτική εποχή απαιτεί συντονισμένες δράσεις που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.
Ζευγάρι Νορβηγών τουριστών νοίκιασε αυτοκίνητο στη Νάξο και πήγε να φύγει με αυτό από το Τελωνείο Ευζώνων
Στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων σταμάτησε η προσπάθεια ενός ζευγαριού Νορβηγών τουριστών να πάρουν μαζί τους ένα ΙΧ που νοίκιασαν στη Νάξο!
Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών πλήττει την επαρχία Χοκάιντο στην Ιαπωνία
Σεισμός 6,1 βαθμών έπληξε σήμερα την επαρχία Χοκάιντο στην Ιαπωνία σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ). Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.
Ρέθυμνο: Ο 87χρονος άνδρας δολοφόνησε την 85χρονη σύζυγό του στο νοσοκομείο και αυτοκτόνησε
Οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του νομού, όταν 87χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε την 85χρονη γυναίκα του, μέσα σε θάλαμο όπου νοσηλευόταν.