espa pkm

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, 5:06:30 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στις 29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομότιμων Καθηγητών, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου.
Την αντίθεση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει διπλή εισφορά υπέρ υγείας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Π. Ι. Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μιλώντας στη Μικτή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τα «προαπαιτούμενα» για την υποδόση των 2,8 δισ.
Ένοχος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κρίθηκε την Τρίτη τζιχαντιστής από το Μάλι για την καταστροφή ιστορικών μνημείων στο Τιμπουκτού, στη διάρκεια της σύγκρουσης του 2012 στη χώρα.

Ο Άχμαντ Αλ Φάκι Αλ Μάχντι καταδικάσθηκε σε κάθειρξη εννέα ετών.
Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ συγκρούστηκαν τη Δευτέρα στο πρώτο ντιμπέϊτ, με τον Τραμπ να εκτρέπεται περισσότερο από την αλήθεια, σύμφωνα με την Ομάδα Ελέγχου Γεγονότων (Reality Check) του CNN.
Ηταν ένα εθνικό γεγονός. Οι δρόμοι των πόλεων, από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λος Άντζελες, είχαν αδειάσει. Τα παράθυρα στα σπίτια έλαμπαν μέσα στη νύχτα με τις οθόνες των τηλεοράσεων συντονισμένες στο πρώτο προεδρικό ντιμπέϊτ.
Νέα ερωτήματα για πιθανή κυβερνητική παρέμβαση υπέρ του Χρήστου Καλογρίτσα και σε δεύτερη φάση υπέρ «προβληματικής πρότασης» μεγάλης κινεζικής εταιρείας (εκπροσωπείται στο συγκεκριμένο έργο από πρώην συνδικαλιστή της ΔΕΗ) φαίνεται να υποκρύπτεται πίσω από την κατασκευή εργοστασίου «αποθείωσης» για την μονάδα 5 της ΔΕΗ στο «συγκρότημα» του Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη, με αρχικό προϋπολογισμό του έργου τα 75 εκατ.
Στη σύλληψη τριών οδηγών ταξί προχώρησαν τη Δευτέρα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στη διάρκεια ελέγχων σε ταξί στα ΚΤΕΛ Λιοσίων και στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων.
Ως φυσικό χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου το να έχει η κυβέρνηση κάποια φιλικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 για την υπόθεση Καλογρίτσα, ο κ.Κούλογλου υποστήριξε ότι «ο κ.
Το προσφυγικό θα βρεθεί στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου στις 5 το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Την απόφαση να μην ψηφίσουν οι δυο βουλευτές τους - μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, έλαβαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.