espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 10:22:21 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τον δρόμο της απέλασης από την Ελλάδα παίρνει 49χρονος Γάλλος που θεωρείται από τις Αρχές της χώρας του ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές.

Μπήκε στην ελληνική Επικράτεια μέσω Κήπων Έβρου στις 24 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε εκεί για δύο ημέρες μέχρι την εξακρίβωση των στοιχείων του.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 01:50

Πρόσκληση Τσίπρα στον Κουβέλη

Ανοικτή πρόσκληση διαλόγου και συμπόρευσης σε δυνάμεις και προσωπικότητες της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή Δημ. Παπαδημούλη.
Ένα 11χρονο κορίτσι που δραπέτευσε από το σπίτι όπου την ανάγκαζαν να δουλεύει ως υπηρέτρια, στη νότια Ινδία, υποστήριξε στην κατάθεσή της στην αστυνομία ότι η οικογένειά της την έβγαλε από το σχολείο και την πούλησε έναντι του ποσού των 15 δολαρίων.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σημαντικά τον Αύγουστο στη Γαλλία, με επιπλέον 50.000 αιτούντες εργασία, ανακοίνωσε σήμερα η σοσιαλιστική κυβέρνηση, που επιχειρεί να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας μόλις επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017.
Η Ευρώπη, ένα από τα μεγάλα φεγγάρια του Δία, είναι πράγματι το πιο πολλά υποσχόμενο μέρος στο Ηλιακό Σύστημα για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής: η NASA μόλις επιβεβαίωσε ότι κάτω από το κέλυφος πάγου που καλύπτει τον δορυφόρο κρύβεται ένας απέραντος, πιθανώς φιλόξενος ωκεανός.
Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση ISTR2016 Ransomware and Businesses της Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το ransomware αναδείχθηκε ως μία από τις πιο επικίνδυνες απειλές στον κυβερνοχώρο τόσο για τις επιχειρήσεις και τους μεγάλους οργανισμούς όσο και για τους καταναλωτές εν γένει, με τις παγκόσμιες απώλειες να φθάνουν πλέον τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Ο βασικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον οίκο αξιολόγησης αξιόχρεου Moody's μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης της οικονομίας της.
Οι Ιταλοί θα κληθούν να εκφραστούν στις 4 Δεκεμβρίου σχετικά με το δημοψήφισμα που αφορά τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπως αποφάσισε, πριν λίγο, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι.
Η πλειοψηφία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, δεν έχει αρμοδιότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να γνωμοδοτήσει για το θέμα της αντικατάστασης του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, Ευάγγελου Κασαλιά, και μόνο αρμόδιο όργανο για το ζήτημα αυτό είναι το Πρωτοδικείο.
Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην ένταξη στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας εκφράζει η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, είναι αδιανόητο να «ξεπουλιούνται» επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών και να υποθηκεύεται με αυτόν τον τρόπο το μέλλον της χώρας και κατ' επέκταση η πρόσβαση των πολιτών σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες.