Η χρήση μη επανδρωμένων αυτόνομων συστημάτων στις σύγχρονες και μελλοντικές στρατιωτικές συγκρούσεις θα συζητηθεί από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Βουλγαρίας, ναύαρχο Εμίλ Εφτίμοφ, με τους ομολόγους του των βαλκανικών χωρών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Εγκαίνια έκθεσης τμημάτων ενηλίκων ζωγραφικής της Τέχνης Κιλκίς
Μέσα σε ένα ζεστό, χαρούμενο, φιλικό και γεμάτο εικαστική ομορφιά κλίμα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων ενηλίκων ζωγραφικής στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης Κιλκίς.
H Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας “Για την ανάδειξη του προεδρείου του Συλλόγου”
1 μήνα και 13 ημέρες από τη διεξαγωγή των εκλογών της 10ης Απριλίου η πλειοψηφούσα παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων” (ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ), που είχε την ευθύνη συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, μπήκε τελικά στον κόπο να πραγματοποιήσει την προβλεπόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή 23-5-2025 για να αναδειχθεί το νέο προεδρείο του Σωματείου μας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει τον ισραηλινό βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε σήμερα ειδεχθή τον ισραηλινό βομβαρδισμό ενός σχολείου στη Γάζα και εγκαταστάσεων που στεγάζουν αμάχους, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας.
Η Βόρεια Ελλάδα αναγεννάται: Έργα 22 δισ. ευρώ για μια νέα οικονομική εποχή
Σε τροχιά ισχυρής αναπτυξιακής «έκρηξης» βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Βόρεια Ελλάδα, με έργα που ξεπερνούν τα 22 δισ. ευρώ και βάζουν τις βάσεις για μια βιώσιμη, εξωστρεφή και ανταγωνιστική οικονομία.
Επιτακτική η πολιτική συναίνεση για τις μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία
Την ανάγκη για περισσότερη πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Thessaloniki 2030», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Grant Thornton, υπό την αιγίδα των συνδέσμων Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).
Το ελληνικό εξαγωγικό θαύμα σε κρίσιμο σταυροδρόμι-Η πρόταση του ΣΕΒΕ
Η Βόρεια Ελλάδα δεν είναι απλά μια περιοχή, αλλά είναι το στρατηγικό «προπύργιο» της ελληνικής οικονομίας που οδηγεί την εκρηκτική άνοδο των εξαγωγών. Με μια ισχυρή παραγωγική βάση αξίας περίπου 8 δισ.
Χρώμα και Τέχνη στους τοίχους της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς
Με αγάπη για τον άνθρωπο και πίστη στη δύναμη της τέχνης, ο Στέλιος Φιλίππου και η Άννα Παναγιώτου από το Atelier Arts δημιουργικό εργαστήρι τέχνης ( www.atelier-arts.gr ) ζωγράφισαν δύο μεγάλους τοίχους στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς.
Δρ. Κ. Μπαλωμένος: Κατανοώντας τον αντίπαλο
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος, Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος, Πρώην Γενικός Διευθυντής - Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).
Η ΕΕ αναγνωρίζει τις ανησυχίες κρατών-μελών για τη συμμετοχή τρίτων χωρών στο πρόγραμμα SAFE
Σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής τρίτων χωρών στο μέσο SAFE, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδιος για θέματα άμυνας Τομάς Ρενιέ δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει λάβει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες που εγείρουν κάποια κράτη-μέλη.