espa pkm

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2026, 4:57:49 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας.

Στις έρευνες συμμετέχουν η Αστυνομία, το Λιμενικό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Τον κώδωνα το κινδύνου για την προσφυγική και την οικονομική κρίση, αλλά και για την κρίση στην ασφάλεια και την τρομοκρατία κρούει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους ωραρίου, 740 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπερκ, σε μία κίνηση την οποία η Άγκυρα δείχνει ως ένδειξη υποστήριξης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας και θα μιλήσει και στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Πορεία διαμαρτυρίας από το ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποιούν πρώην εργαζόμενοι του Athens Ledra με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να αναδείξουν τα προβλήματά τους.
«Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε. Θα μπορούσαν να του απαντήσουν με τραγούδια». Η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, κατέθεσε από το βήμα του μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η σημερινή συνεδρίαση της οποίας διεξάγεται στον Κορυδαλλό.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε ο διευθυντής της «Αυγής» στην Εξεταστική που διερευνά τα δάνεια των ΜΜΕ. «Οι 'νοικοκυραίοι' της Κουμουνδούρου που πήραν δάνειο 1.500.000 ευρώ με αέρα 'κοπανιστό' για το κομματικό τους όργανο την 'Αυγή', ας αφήσουν τις υπεκφυγές» αναφέρει.
Υπό κράτησε τέθηκαν άλλα δύο άτομα, ένα ζευγάρι, από τις γαλλικές Αρχές για τη μυστηριώδη υπόθεση του οχήματος με αρκετές φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων.

Στο όχημα είχαν βρεθεί επτά φιάλες αλλά χωρίς μηχανισμό πυροδότησης, μαζί με έγγραφα στα αραβικά, ενώ η Γαλλία παραμένει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Τα στατιστικά στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας καταγράφουν σημαντική αύξηση των εγκλημάτων μίσους -με επιθέσεις που στοχεύουν ξένους- μετά το δημοψήφισμα στο οποίο επικράτησε το στρατόπεδο του Brexit.

To ζήτημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά τη δολοφονική επίθεση σε πολωνό εργάτη στο Έσεξ.
Ένας 23χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος είχε συλληφθεί ή προσαχθεί το 2015 και το 2016 για υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων στο κέντρο της Αθήνας (το όνομά του συμπεριλαμβάνεται και σε δικογραφία προ μερικών μηνών η οποία αφορά και δράση χούλιγκαν), θεωρείται βασικός ύποπτος για τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ.