espa pkm

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2026, 12:15:07 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εκείνη η πρόταση των Εθελοντών του Κιλκίς για τη στέγαση των προσφύγων ανά δυο τρεις οικογένειες σε κάθε χωριό, ώστε να διαχυθούν και τα οικονομικά οφέλη, άξιζε περισσότερη προσοχή. Δυστυχώς επικράτησαν φωνές και ορυμαγδός  κυρίως στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς και μάλιστα για λεπτομέρειες ανάξιες της σοβαρότητας του θέματος.

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 20:03

Τα έμαθες τα νέα;

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Τα έμαθες τα νέα; Κάνεις μία γρήγορη βόλτα στην αγορά και έχεις μάθει όλα τα νέα του χωριού. Πέθανε ο Α ( και ήταν τόσο νέος ), χώρισε η τάδε (αυτή φταίει είναι βέβαιο), τσιλημπούρδησε ο Γ (το ξέραμε ότι ξενοκοιτάζει). Σε χώρους πιο εξειδικευμένους, όπως τα κομμωτήρια και τις καφετέριες  υπάρχουν και οι φωτεινοί παντογνώστες που επειδή γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα επιδίδονται σε εμβριθείς αναλύσεις  επί παντός επιστητού και σε επιπόλαια  κοινωνικά  σχόλια. Στο χωριό τα νέα μπορεί να μαθαίνονται γρήγορα αλλά διαστρεβλώνονται εύκολα με υπερβολές, λάθη, ψέματα και κακοήθειες. Γι αυτό τον λόγο καταφεύγουμε  στον τοπικό τύπο για να μάθουμε με έγκυρο τρόπο τουλάχιστον τις ειδήσεις που έχουν δημόσιο και όχι κουτσομπολίστικο ενδιαφέρον.

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής έρευνας βρίσκεται η ομάδα Ασύρματων και Φωτονικών Συστημάτων και Δικτύων (ΕΡ.Α.ΦΩ.Σ.) του ΑΠΘ, καθώς θα συμμετέχει στα τρία από τα συνολικά μόλις 11 έργα που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στον τομέα των οπτικών τεχνολογιών για Υπερυπολογιστές, στο πλαίσιο του H2020. Η ομάδα ΕΡ.Α.ΦΩ.Σ. εδρεύει στο νεοσύστατο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕ.Δ.Ε.Κ.) του ΑΠΘ.

Τα ποσοστά του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ υποχωρούν και περισσότεροι ψηφοφόροι στρέφονται στο ξενοφοβικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία JetBlue εκτέλεσε την Τετάρτη την πρώτη τακτική αμερικανική εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ για την Κούβα μετά από 50 και πλέον χρόνια, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών μετά την ιστορική αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων.
Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να παραταθεί η προθεσμία νομιμοποίησης των αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων ετοιμάζουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 22:50

Στην ακριτική Γαύδο ο Δρίτσας

Μήνυμα στήριξης των ακριτών έστειλε σήμερα από την Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Κλείνοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο κ. Δρίτσας βρέθηκε σήμερα στο ακριτικό νησί, συνοδευόμενος από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, επιλέγοντας μάλιστα ως μέσον μεταφοράς το νέο σύγχρονο σκάφος του Λιμενικού Σώματος «Νήσος Γαύδος».
Παρά τις εργασίες που δειλά-δειλά ξεκίνησαν στο ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 13, και το οποίο έως και πριν από 18 χρόνια στέγαζε το θρυλικό ελληνικό πολυκατάστημα Μινιόν, το τελευταίο δεν ανακατασκευάζεται.
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 19:43

Εγγραφές στα τμήματα της ΤΕΧΝΗΣ

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, ο καταξιωμένος φορέας τεχνών και πολιτισμού, συνεχίζοντας με συνέπεια το πολύπλευρο έργο της, ανακοινώνει για μια ακόμη χρονιά την έναρξη των εγγραφών στα καλλιτεχνικά τμήματά της. Οι εγγραφές θα αρχίσουν από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016,  καθημερινά 10-12 τις πρωινές ώρες και 5-8 το απόγευμα.

Με αφορμή τις συζητήσεις και τον έντονο προβληματισμό για το οδικό δίκτυο του δήμου Ροδόπολης, αλλά και με την κινητικότητα που παρουσιάζεται στη συντήρηση του οδικού δικτύου στην περιοχή της Ροδόπολης και των περιχώρων, αποφασίσαμε να δούμε σε ποια κατάσταση είναι και η άλλη οδική σύνδεση του δήμου μας με την Π.Ε. Κιλκίς.