espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 10:12:35 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα θα δικαστούν σήμερα το μεσημέρι στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης, οι οποίοι χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας σε ξύλινα σπίτια χωρίς να κινδυνεύουν οι ένοικοι τους οι οποίοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις φλόγες έχουν τυλιχτεί τέσσερα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.
Την προσωρινή καθήλωση όλων των πτήσεών της ανακοίνωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, έπειτα από «σφάλμα» στα συστήματά του.

Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, πέραν του ότι τα συστήματά της έχουν «πέσει παντού».
Την περασμένη εβδομάδα, ο 15χρονος Ραμζί Μοχάμαντ Καντούρι, γεννημένος στο Λίμπουργκ του Βελγίου, σκοτώθηκε σε δυστύχημα στο Μαρόκο από όπου καταγόταν η οικογένειά του. Δραματική μεν, πολιτικά όμως «αδιάφορη» υπόθεση -και έτσι θα είχε μείνει κανονικά, αν δεν είχε πυροδοτήσει ένα κύμα ρατσιστικών σχολίων στο Διαδίκτυο που, ακόμη χειρότερα, ακούμπησε και κόμμα που συγκυβερνά στις Βρυξέλλες.
Τα «πυρά» του στη Δύση και την ΕΕ έστρεψε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο τούρκος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Τουρκίας, τότε «δεν θα είναι εφικτή» η τήρηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.
Η εφημερίδα Bild «συνέλαβε» την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον σύζυγό της, Γιοακίμ Ζάουερ να κάνουν διακοπές στο Τιρόλο.

Ο φακός της Bild δείχνει τη Μέρκελ να απολαμβάνει τον καφέ της στο τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο «Marlet», την ώρα που ο σύζυγός της διαβάζει.
Σε τουλάχιστον 30 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη σε νοσοκομείο στην πόλη του Κουέτα του Πακιστάν το πρωί της Δευτέρας.

Η αστυνομία μιλά για βόμβα που πυροδοτήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου όταν μεταφερόταν η σορός δικηγόρου που είχε προηγουμένως δεχθεί πυροβολισμούς.
Στις φλόγες τυλίχτηκε το πρωί της Δευτέρας ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ιταλίας, ενώ έπλεε οκτώ ναυτικά μίλια δυτικά του λιμανιού της Πρέβεζας.

Οι έξι αλλοδαποί επιβαίνοντες παρελήφθησαν έγκαιρα από θαλαμηγό που έσπευσε προς βοήθεια και τους παρέδωσε σε σκάφος του Λιμενικού.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας σε ξύλινα σπίτια χωρίς να κινδυνεύουν οι ένοικοι τους οι οποίοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις φλόγες έχουν τυλιχτεί τέσσερα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

«Το ζήτημα που έχει να κάνει με την κατοχύρωση στοιχειωδών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν είναι στενά κλαδικό, είναι ένα θέμα από το οποίο εξαρτάται η αξιοπιστία του σχολείου» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση.