espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 7:11:08 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε την περασμένη Πέμπτη ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μέσα στο κελί του στην πτέρυγα ΣΤ’ των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», ο 77χρονος πρώην υπουργός και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν σφοδρότατα.
Σε κατάσταση εγρήγορσης θέλει να κρατήσει την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ακόμη και μέσα στον Αύγουστο.

Ήδη έχει παραγγείλει από τους υπουργούς του εισηγήσεις για την προετοιμασία της ΔΕΘ και τη δεύτερη αξιολόγηση και συγχρόνως έχει ζητήσει φακέλους για την υποστήριξη των τριών πυλώνων που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση εντός του καλοκαιριού (αναπτυξιακό, θεσμικό, κοινωνικό), σύμφωνα με Τα Νέα.
Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει στην ΕΕ πως χρειάζεται «plan B» για τη συμφωνία με την Τουρκία στο προσφυγικό, καθώς η Άγκυρα εγείρει απειλές για υποχώρησή της.

Η Αθήνα παρακολουθεί «εξαιρετικά ανήσυχη» το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας, ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη κίνησης στο πεδίο της ανακατανομής προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει στην ΕΕ πως χρειάζεται «plan B» για τη συμφωνία με την Τουρκία στο προσφυγικό, καθώς η Άγκυρα εγείρει απειλές για υποχώρησή της.

Η Αθήνα παρακολουθεί «εξαιρετικά ανήσυχη» το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας, ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη κίνησης στο πεδίο της ανακατανομής προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.
Να αγνοήσει η Πράγα εντελώς τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο προσφυγικό και να μην υποδεχθεί κανέναν πρόσφυγα κάλεσε ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν το Κοινοβούλιο της χώρας του, αναζωπυρώνοντας τη διαμάχη με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης στο ζήτημα.
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 11:50

Μικρή ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη

Υποχωρεί ελαφρά το κύμα καύσωνα που ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια, ενώ θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Στην εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων προχώρησε και πάλι το καθεστώς της Βορείου Κορέας, παραβιάζοντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, επρόκειτο για δύο πυραύλους μεσαίας ακτίνας δράσης.
Έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο ηφαίστειο Γκαμαλάμα, στα ανατολικά της Ινδονησίας. Οι τοπικές αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο την υπηρεσία διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων.

Οι αρμόδιες αρχές στην Ινδονησία, παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit μπορεί να λειτουργήσει ως ένα χρήσιμο μήνυμα αφύπνισης για την ΕΕ και τους κεντρικούς θεσμούς της. Ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Μάρτιν Σουλτς έφεραν το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης στα όριά του, και αποτελεί γεγονός πως ο βρετανικός λαός (και όχι μόνον οι υποστηρικτές του Brexit) δεν είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη που εμφανίζεται ανήσυχος όσον αφορά την πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης της ΕΕ.
Οι καλοκαιρινές διακοπές συνδυάζονται για πολλούς με επισκέψεις στα εξοχικά ή στα πατρικά σπίτια. Εκεί όμως όλο και κάποια δουλειά θα χρειαστεί να κάνουμε και οι κίνδυνοι τραυματισμών ή κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος ελλοχεύουν.