espa pkm

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026, 9:43:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επίσκεψη στο ηρωικό χωριό Μεταλλικό του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιούνη από την ΤΟ Κιλκίς της ΚΝΕ, μπροστά στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, και το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, στο Πλατεία Ειρήνης, στην πόλη του Κιλκίς.

Πλήθη πιστῶν συνέρρευσαν καί φέτος στίς παρυφές τοῦ Παΐκου ὄρους, στό Ἱερό Κοινόβιο τοῦ Ὁσίου Νικοδήμου, γιά νά τιμήσουν τή μνήμη τοῦ μεγάλου διδασκάλου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, Ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου. Παρά τίς αὐξημένες θερμοκρασίες τοῦ θέρους,

Ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντά σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής , Βουλευτή ν. Ημαθίας Α. Βεσυρόπουλο σε σχέση με τη μη νόμιμη επιβολή τέλους επιτηδεύματος στα μικρά χωριά.

Με συντονισμένες ενέργειες και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση όλο το 24ωρο το Δασαρχείο Κιλκίς σε συνεργασία με την θηροφυλακή, στις 16 Ιουλίου ημέρα Σάββατο το μεσημέρι εντόπισε μεγάλη υπόθεση λαθροϋλοτομίας και συνέλαβε τους 2 δράστες ημεδαπούς στην περιοχή του όρους Μπέλλες

Η Συντεχνία Αρτοποιών Ν.Κιλκίς " Ο Προφήτης Ηλίας" όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Τρίτη  19/07/2016 παραμονή του Προφήτη Ηλία γιορτάστηκε ο προστάτης του Σωματείου με αρτοκλασία στο ιερό Ναό του Προφήτη Ηλίας στο Κιλκίς.

Μας το μετέφερε πρόεδρος συλλόγου ενός μικρού χωριού του νομού και δεν το πιστεύαμε. Πόντιος λυράρης ζητούσε για μια βραδιά 2000 ευρώ για να εμφανιστεί στο χορό του συλλόγου και ζητούσε να υπάρχει και δεύτερη ορχήστρα για να μην κουραστεί και ιδιαίτερα!

Τριάντα οκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών 16 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατοικία στη Μαδαγασκάρη, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια γιορτή για τα εγκαίνια του κτίσματος.

Η ζέστη και μία αίσθηση ρομαντισμού οδήγησε δύο αμερικανούς τουρίστες στα νερά της Φοντάνα Ντι Τρέβι. Ωστόσο, το μεταμεσονύχτιο αυτό μπάνιο οδήγησε σε ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Δύο νεαροί Καλιφορνέζοι που επισκέπτονταν την ιταλική πρωτεύουσα καταδικάστηκαν την Κυριακή να καταβάλουν έκαστος πρόστιμο ύψους 450 ευρώ.

Το πρόστιμο των 375.329 ευρώ που είχε επιβληθεί στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο για φορολογική υπόθεση έχει παραγραφεί, έκρινε αμετάκλητα το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφασης αφορά χιλιάδες ακόμα πολίτες στους οποίους έχουν επιβληθεί υψηλά πρόστιμα είτε επειδή περιλαμβάνονται τα ονόματά τους σε διάφορες «λίστες», είτε επειδή δεν δήλωσαν κάποιο εισόδημά
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε έξω από το χώρο όπου φιλοξενείτο ένα μουσικό φεστιβάλ, στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, μετέδωσε το «πρακτορείο» Amaq που πρόσκειται στους ακραίους τζιχανιστές.