espa pkm

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2026, 8:15:59 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τα τέσσερα πολιτικά κόμματα της χώρας, σε μια επίδειξη ομοψυχίας, εξέδωσαν την Κυριακή κοινό ψήφισμα καταδίκης της απόπειρας πραξικοπήματος.

Εκπρόσωποι των τεσσάρων κομμάτων συμμετείχαν σε μια έκτατη συνεδρίαση του κοινοβουλίου το απόγευμα της Κυριακής.
Ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του, στην Κωνσταντινούπολη, που φώναζαν υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής στους επίδοξους πραξικοπηματίες, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι τέτοιου είδους αιτήματα ενδεχομένως να συζητηθούν στην Εθνοσυνέλευση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε όλες τις πλευρές στην Τουρκία «να ενεργήσουν με σεβασμό στο κράτος δικαίου», έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε χθες στην χώρα, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.
ι ΗΠΑ πρέπει να εκδώσουν άμεσα στην Τουρκία τον ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν που βρίσκεται στην Πενσυλβάνια είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της νέας του ομιλίας παρουσία χιλιάδων συγκεντρωμένων υποστηρικτών του που τον αποθέωναν.
Την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που επέβαιναν σε τουρκικό ελικόπτερο, το οποίο μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία, κατέληξε στην Αλεξανδρούπολη ζητά μετ' επιτάσεως η Αγκυρα. Η Αθήνα απαντά ότι θα εξετάσει το ζήτημα, υπό το πρίσμα του εάν οι ζωές των οκτώ συλληφθέντων τελούν υπό κίνδυνο.
Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην επικοινωνία τους ο τούρκος προέδρος εξέφρασε στον έλληνα πρωθυπουργό τις ευχαριστίες του για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και του ιδίου, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στην Τουρκία.
Το αίτημα για χορήγηση ασύλου εκ μέρους των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν στη χώρα μας, τέμνει τη διπλωματία και την τήρηση θεμελιωδών αρχών του νομικού μας πολιτισμού.

Και τούτο, γιατί ενώ από διπλωματικής απόψεως η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη διατάραξη των σχέσεών της με την Τουρκία, εντούτοις είναι παράλληλα υποχρεωμένη να τηρήσει εσωτερικούς και διεθνείς κανόνες που δεν οδηγούν εκ των προτέρων σε ικανοποίηση της απαίτησης των τουρκικών αρχών για άμεση παράδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία.

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε το Σάββατο τη συμπαράστασή του στη Γαλλία μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια και την Τουρκία όπου σημειώθηκε η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, δήλωσε από την Άγκυρα ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ότι η απειλή του πραξικοπήματος έχει πλήρως εξαλειφθεί.

Ο ίδιος, βέβαια, τόνισε ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα αποφεύχθηκε, ότι καμία περιοχή δεν βρίσκεται εκτός ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων, ωστόσο χρειάζεται η χώρα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.
Η Ελλάδα θα εκδώσει τους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο καταφεύγοντας με ελικόπτερο, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου είπε πως το πρωί είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος όπως υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, του δήλωσε τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα.