espa pkm

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026, 6:16:18 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οδοιπορικό στο αρχαίο φρούριο στο Χαλέπι, τη συριακή πόλη που έχει υποφέρει αμέτρητες καταστροφές και κατατρύχεται πάλι από έναν άγριο πόλεμο σήμερα, κάνει ο Ρόμπερτ Φισκ, βετεράνος ανταποκριτής του βρετανικού «Independent» στη Μέση Ανατολή.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι μεταξύ αυτών και αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας το πρωί της Πέμπτης σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 117 χλμ., βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ντάκα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια εκδηλώσεων για τον τερματισμό των εορτασμών του ιερού μήνα των μουσουλμάνων.
Μπουρίνι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης και διάρκειας σάρωσε τη νύχτα τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρότατη νεροποντή.

Η καταιγίδα που έπληξε ξαφνικά την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ξεκίνησε στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, με δυνατές ριπές ανέμου και αστραπές και εξελίχθηκε σε πρωτοφανούς έντασης νεροποντή διάρκειας 40 λεπτών.
«Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα» τόνιζαν ανώτατες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης στους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, από την Κίνα.
Ο δακτύλιος πάει διακοπές. Την Παρασκευή 11 Ιουλίου είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά - ζυγά) για την περίοδο 2013-2014 στην περιοχή του Μικρού Δακτυλίου [Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ.
Μετά την ψήφο υπέρ του Brexit, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει την Βρετανία σαν δραπέτη αλλά σαν πιθανό εταίρο και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο «μύθος» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, Χένρι Κίσινγκερ.
Οδοιπορικό στο αρχαίο φρούριο στο Χαλέπι, τη συριακή πόλη που έχει υποφέρει αμέτρητες καταστροφές και κατατρύχεται πάλι από έναν άγριο πόλεμο σήμερα, κάνει ο Ρόμπερτ Φισκ, βετεράνος ανταποκριτής του βρετανικού «Independent» στη Μέση Ανατολή.
Μείζον πρόβλημα για τις οικογένειες είναι το να υπηρετούν οι εργαζόμενοι σύζυγοι ή οι συμβιούντες (ζευγάρι που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης) σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα σε διαφορετικούς νομούς. Με μια ρύθμιση που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για την κινητικότητα, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιχειρεί να δώσει λύση.
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τις προσλήψεις κατ' εφαρμογήν δικαστικών αποφάσεων. Την πλήρη ευθύνη για να προσλάβουν, ταχέως και χωρίς καθυστερήσεις, τους δικαιωθέντες από τα δικαστήρια έχουν οι φορείς στους οποίους ορίζεται να διοριστούν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη δήλωσαν πως θέλουν να «εντείνουν τον συντονισμό» τους όσον αφορά τις στρατιωτικές ενέργειές τους στη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.