espa pkm

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2026, 8:40:18 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Παρθένι Λέρου το πρωί της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε από την Πολιτεία να διαθέσει εναέρια μέσα, γιατί η φωτιά έχει αρχίσει να μαίνεται ανεξέλεγκτα και απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Παρθένι Λέρου το πρωί της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε από την Πολιτεία να διαθέσει εναέρια μέσα, γιατί η φωτιά έχει αρχίσει να μαίνεται ανεξέλεγκτα και απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Μήνυση κατά του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατέθεσε η οικογένεια της αμερικανίδας δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν, που σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής στην πόλη Χομς τον Φεβρουάριο του 2012. Η οικογένεια της Κόλβιν, επικαλούμενη κυβερνητικά έγγραφα, κάνει λόγο για προμελετημένη δολοφονία, προκειμένου η δημοσιογράφος να μην αποκαλύψει τις πράξεις ωμής βίας της κυβέρνησης κατά αμάχων.
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Παρθένι Λέρου το πρωί της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος του νησιού ζήτησε από την Πολιτεία να διαθέσει εναέρια μέσα, γιατί η φωτιά έχει αρχίσει να μαίνεται ανεξέλεγκτα και απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Σε φουλ ρυθμούς εργάζεται ο μηχανισμός του ΝΑΤΟ για την εκπόνηση των σχεδίων ευρύτερης δραστηριοποίησης της Συμμαχίας στη Μεσόγειο όπως αποκαλύφθηκε από τα όσα εκτυλίχθησαν στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο.

Τρεις αστυνομικούς πυροβόλησε και σκότωσε σε κατάσταση αμόκ ένας 17χρονος, πριν στρέψει το όπλο εναντίον του και αυτοκτονήσει. Το περιστατικό σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείου στην πόλη Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Σε νέες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν εκ περιτροπής τα δύο σωματεία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο σήμερα, Δευτέρα, και αύριο Τρίτη, μετά και τη δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε από την Trenitalia στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πεπεισμένη ότι η Βρετανία θα υποβάλει αίτημα αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την εκλογή νέου πρωθυπουργού και ότι δεν θα υπάρξει νέο δημοψήφισμα, εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, απέρριψε ωστόσο τον ισχυρισμό ότι ήταν η πολιτική λιτότητας που οδήγησε τους Βρετανούς στην επιλογή του Brexit.

Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους. Σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
O δράστης του μακελειού στο Ντάλας σχεδίαζε να δολοφονήσει αστυνομικούς πολύ πριν από τον θάνατο των δύο Αφροαμερικανών από στελέχη των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ενώ είχε «και άλλα καταστροφικά σχέδια», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ντέιβιντ Μπράουν παραπέμποντας στο οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοικία του 25χρονου Μάικα Τζόνσον.