espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 8:23:01 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 σήμερα, Τετάρτη, αύριο, Πέμπτη, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.
Λόγω των επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια από και προς τον προορισμό αυτόν έως και 6 Ιουλίου 2016 θα μπορούν είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης.
Στον καταυλισμό του Ελληνικού χιλιάδες μικρά προσφυγόπουλα εμβολιάζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να προστατευθούν από τις παιδικές ασθένειες.

Περίπου 1.300 παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 15 ετών θα λάβουν τρία εμβόλια, που καλύπτουν 10 διαφορετικά αντιγόνα (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, αιμόφιλος ινφλουέντζας, ηπατίτιδα B, πολιομυελίτιδα και πνευμονιόκοκκος).
Στην «επίθεση» πέρασε η ΝΔ κατά την έναρξη της διαδικασίας ακρόασης μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά την υπόθεση των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ.

Κατά την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεων.

Σεβόμαστε τη βρετανική απόφαση αλλά παράλληλα σεβόμαστε και τις Συνθήκες, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου σε δηλώσεις του πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιήσει την διαδικασία εξόδου.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για «πολλούς τραυματίες».

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο CNN Turk και για πυροβολισμούς στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.
Η τελευταία φορά που η Τζόαν Χάρα είδε τον σύζυγό της ζωντανό ήταν αμέσως μετά το πραξικόπημα του στρατηγού Αουγούστο Πινοσέτ, όταν έφυγε από το σπίτι τους στο Σαντιάγο. Μια εβδομάδα μετά, πήγε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το πτώμα του ανάμεσα «σε εκατοντάδες στοιβαγμένα πτώματα».
Την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες επιχειρούν να διαχειριστούν το Brexit, το BBC στρέφεται στην Ιστορία και στον Ερρίκο Ε', σε μια προσπάθεια να εξηγήσει όσα συμβαίνουν σήμερα.

Ο βασιλιάς αυτός της Αγγλίας πέθανε στο Σατώ ντε Βενσέν στο Παρίσι πριν από περίπου 600 χρόνια σε ηλικία μόλις 36 ετών.
Σε μεγάλη απώλεια δημοσίων εσόδων οδήγησε τελικά η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στον οίνο, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ). Η Ένωση εξέπεμψε σήμερα, Τρίτη, κατά την 55η γενική συνέλευση, μήνυμα αγωνίας για το μέλλον του κλάδου.
Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 ξεκινούν τα μαθήματα του 17ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στον Βόλο από την τοπική Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Tα μαθήματα θα γίνονται στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 - Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) και θα λειτουργήσουν φέτος τρία τμήματα: των αρχαρίων, των προχωρημένων και το νέο τμήμα το παρατηρησιακό.