espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 3:28:30 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συρία, Ιράκ, Νταρφούρ, Μπουρούντι… Ο αφόρητος κατάλογος των μαζικών εγκλημάτων που σήμερα διαπράττονται μπροστά στα μάτια μας, και που ορισμένα θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε γενοκτονία, είναι μακρύς. Η Ευρώπη όμως βιώνει μια άνοδο των αρνητών, τόσο σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων όσο και λαϊκής κουλτούρας, η οποία παίρνει διάφορες μορφές: άρνηση ή ακόμη και αντιστροφή γεγονότων, σχετικισμός, σύγχυση, ανταγωνισμός θυμάτων.
Έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την προστασία και φροντίδα του Πεδίου του Άρεως απευθύνουν μέσα από επιστολή τους τα μέλη του αναπτυξιακού και εξωραϊστικού συλλόγου «Η Αθήνα» για την κατάσταση που επικρατεί τελευταία στο άλσος.
«Φυλακιστήκατε και υπομείνατε. Σας ευχαριστούμε που μείνατε πιστός στην Ορθοδοξία. Σας ευχαριστούμε που μείνατε πιστός στην κανονικότητα», δήλωσε εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων Προκαθημένων ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ.
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 08:50

Η ώρα της αφύπνισης για την Ευρώπη

Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας στα σκοτεινά σύννεφα του λαϊκιστικού ευρωσκεπτικισμού που μαζεύονται πάνω από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στις Βρυξέλλες και σε μια σειρά από πρωτεύουσες της Ευρώπης οι ηγέτες γνωρίζουν ότι η ΕΕ πρέπει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια και ότι - επιτέλους - μπορεί να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο αν το πράξει.
Είκοσι χρόνια παρουσίας στη χώρα μας κλείνει αυτόν τον μήνα η Emirates, ενώ τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την πρώτη απευθείας καθημερινή πτήση της ανάμεσα στην Αθήνα και στο Ντουμπάι.
«Τέρμα» η δυνατότητα αυτοέκδοσης των επιστημονικών συγγραμμάτων τους που είχαν ως σήμερα οι καθηγητές πανεπιστημίου, με υπουργική απόφαση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Η πολιτική αυτή έχει δύο πλευρές: από τη μια το κράτος θα κερδίσει μερικά εκατομμύρια ευρώ, καθώς η αυτοέκδοση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων φορολογούνταν ελάχιστα, από την άλλη όμως ευνοεί τους εκδοτικούς οίκους που θα γίνουν οι μοναδικοί «παίκτες» στο παιχνίδι των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.
Κατ' ιδίαν επαφές με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στόχο τη συναίνεση για τον εκλογικό νόμο και την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Οι Βρετανοί ψηφίζουν για την παραμονή τους ή μη στο δημοψήφισμα, σε ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία αναμέτρηση θρίλερ.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία για μια οριστική, αμοιβαία κατάπαυση του πυρός, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την προσεχή υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης έπειτα από 50 και πλέον χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Λύση δια της «παράτασης» δίνει στο πρόβλημα της διενέργειας των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών η τροπολογία που κατατέθηκε απόψε, Τετάρτη, στη Βουλή, μια λύση την οποία ανέμεναν από τις αρχές του χρόνου χιλιάδες υποψήφιοι, κυρίως στην επαρχία.