espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 12:19:39 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Και την Τετάρτη θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε, στην κατηγορία κινδύνου 4 θα είναι Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Σκύρος, Αττική, Αργολίδα, Κορινθία, Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και η Σαμοθράκη.
Νεκροί βρέθηκαν στο Βραχάτι Κορινθίας στο προαύλιο οικίας ένας 85χρονος και στο εσωτερικό του σπιτιού ο 49χρονος γιος του.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί την Τρίτη ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από περίοικο που ανέφερε πυροβολισμούς που ακούστηκαν από την συγκεκριμένη οικία.
Ένα ελληνικό σχολείο, την Ελληνογερμανική Αγωγή, βράβευσε το ευρωπαϊκό Δίκτυο EDEN, που ασχολείται με την ανάπτυξη στην εκπαίδευση, την ηλεκτρονική μάθηση και την προηγμένη έρευνα στο χώρο της δια βίου μάθησης.
Σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από τις 5 έως τις 7μμ, σε:
Υγειονομικά ακάλυπτο παραμένει το Καστελόριζο. Παρ' ότι το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού είναι εξοπλισμένο με τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, εντούτοις αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες λόγω έλλειψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ταξιδεύουν στη Ρόδο ή την Τουρκία ακόμη και για απλές βιοχημικές εξετάσεις.

Θέση στο μεγάλο θέμα των ημερών στην Αγγλία πήρε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, πρώην αρχηγός της εθνικής των «λιονταριών» και πρόσωπο με τρομερή απήχηση στο Νησί, τάχθηκε κατά του BREXIT αναλύοντας μάλιστα τη θέση του με ανάρτηση του στο facebook.

Παρά το κλίμα μετά την βάρβαση επίθεση στο Ορλάντο -την πιο πολύνεκρη στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου- η αμερικανική Γερουσία καταψήφισε μέτρα που θα έθεταν ορισμένους περιορισμούς στην πώληση όπλων.
Στα ύψη ανέβασε την πολιτική αντιπαράθεση στην Ισπανία το βίντεο, όπου ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ εμφανίζεται να δίνει το χέρι του σε μετανάστες και στη συνέχεια να το σκουπίζει.
Από 1.800 ευρώ ο καθένας είχαν πληρώσει έξι ανήλικοι Αφγανοί για να μεταβούν από την Αθήνα στη Σλοβενία. Ωστόσο, φοβούμενοι ότι θα πάγωναν μέσα στο φορτηγό-ψυγείο όπου ήταν κρυμμένοι, αποφάσισαν να βγουν από το όχημα, στην περιοχή Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας.
Με δέλεαρ βόλτες με τη μηχανή του αλλά και φρούτα που τους προσέφερε κατάφερνε, σύμφωνα με την Αστυνομία, να ασελγεί σε τρία ανήλικα κορίτσια ένας 42χρονος, υπήκοος Μπαγκλαντές, που συνελήφθη για αποπλάνηση παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και απείθεια.