espa pkm

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 8:12:49 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ναι μεν οι περισσότεροι αναμένουν ανανέωση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας άλλους έξι μήνες, ωστόσο οι φωνές στην ΕΕ που καλούν σε «διαλλακτικότητα» με τη Μόσχα πληθαίνουν και καθιστούν αρκετά πιθανό η (ενδεχόμενη) ανανέωση των κυρώσεων να είναι η τελευταία.
Στο κόκκινο για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος βρέθηκαν ξανά το πρωί της Τρίτης οι Βρυξέλλες, με έναν άνδρα να συλλαμβάνεται κοντά σε εμπορικό κέντρο με την υποψία πως μετέφερε εκρηκτικά.

Το εμπορικό κέντρο στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας, το City 2, παραμένει σε συναγερμό ενώ συνεδριάζει, υπό τον πρωθυπουργό, το κέντρο κρίσεων.
Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία Μουζάλα που αλλάζει τη σύνθεση των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου, η οποία είχε θεσπιστεί μόλις πριν από δυόμισι μήνες.

Ερωτήματα περί συνταγματικότητας εγείρει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) η οποία κάνει λόγο για «βεβιασμένως εισαχθείσα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση, τροπολογία, με την οποία προτείνονται σοβαρότατες αλλαγές στο προ ολίγων μηνών υιοθετηθέν νομοθετικό πλαίσιο».
Ο φόνος της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, η οποία πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέσα στον δρόμο την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται όλο και πιθανότερο πως ήταν μια επίθεση με πολιτικά κίνητρα. Αυτό δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ενώ ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τους βουλευτές "να ενωθουν εναντίον του μίσους" που σκότωσε την Εργατική συνάδελφό τους.
Ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης θα οδηγηθεί ένας 20χρονος Βρετανός που συνελήφθη στο Λας Βέγκας με την υποψία ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο νεαρός φέρεται να προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψηφίου.
Δύο ημέρες πριν τη βρετανική κάλπη για παραμονή ή αποχώρηση από την ΕΕ, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως όλα θα κριθούν στο νήμα -με δύο να δίνουν προβάδισμα στο «Μένουμε» και μία στο «Φεύγουμε».
Την ώρα που ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας έχει αυξηθεί κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010, σύμφωνα με έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ανοίγει εντός του Ιουλίου η πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποίο θα αφορά 40.000 φτωχά νοικοκυριά που ζουν σε τριάντα επιλεγμένους δήμους.
Τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου, που δοκιμάζονται από την πυρκαγιά στην περιοχή Ευρύχου, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:
Σαφές αντιεβραϊκό μένος φαίνεται ότι διαπνέει τις απόψεις του «ψευδομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, όπως προκύπτει από το απόσπασμα βίντεο που περιήλθε εις γνώση του «Βήματος» πριν από μερικές ημέρες. Αν και το ντοκουμέντο προέρχεται από εκδήλωση του πραγματοποιήθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης (σσ.
«Η νίκη των Πέντε Αστέρων στους δήμους εκείνους στους οποίους αναμετρήθηκαν μαζί μας είναι σαφής, αλλά δεν πρέπει να δραματοποιήσουμε το γεγονός» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.