espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 6:54:43 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δύο πρόσφυγες κατέθεσαν ξεχωριστές προσφυγές τον Απρίλιο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας να ακυρωθεί η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη από πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Την επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων που οφείλονται σε λάθη και παραλείψεις του συστήματος κατά την εκκαθάριση με δειγματοληπτικό έλεγχο ζητούν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών.

Επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας και 24ωρη πανσιδηροδρομική απεργία στις 22 Ιουνίου 2016, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την αποκρατικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).
Απεγνωσμένη προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας καταβάλλει πλέον η κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα αλλαγή του εκλογικού νόμου, συνταγματική αναθεώρηση αλλά και ενδεχόμενα δημοψηφίσματα για τα δύο αυτά ζητήματα.

Η τελευταία πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη το μεσημέρι της Τρίτης, ήταν ενδεικτική της προσπάθειας του Μεγάρου Μαξίμου να στραφεί στα θεσμικά ζητήματα και να εμφανίσει ένα μεταρρυθμιστικό προφίλ - χωρίς να ξεχνά όμως τις αγαπημένες της πρακτικές και την «καλλιέργεια ατμόσφαιρας».
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με το πόρισμα που αφορά στον σχεδιασμό του Ενιαίου Χώρου Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πόρισμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία, η συνέχιση των προσλήψεων διδακτικού, ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού, η αναμόρφωση και αναβάθμιση των ΑΕΙ, ο επανακαθορισμός των ακαδημαϊκών στόχων των μεταπτυχιακών και η συζήτηση αναφορικά με τα δίδακτρα που καταβάλλονται, η θεσμοθέτηση ενός ενιαίου διοικητικού καθεστώτος για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου της εσωτερικής λειτουργίας των Ερευνητικών Κέντρων και ταυτόχρονα στη δημιουργία ενός ενιαίου περιβάλλοντος στον χώρο της Έρευνας, καθώς επίσης και η χρηματοδότηση της Έρευνας μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.
«Ακατανόητες» χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά των τουρκικής καταγωγής Γερμανών βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο Τούρκος πρόεδρος κατακεραύνωσε τους βουλευτές λέγοντας ότι έχουν «ακάθαρτο» αίμα και υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αποτελούν το «μακρύ χέρι» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, με τα τουρκικά ΜΜΕ να μιλούν για βομβιστική επίθεση που πιθανότατα είχε ως στόχο λεωφορείο της αστυνομίας.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τραυματίες.
Η Playboy Mansion, η έπαυλη όπου γίνονταν τα θρυλικά πάρτι του ιδιοκτήτη και ιδρυτή του ερωτικού περιοδικού Χιου Χέφνερ, πουλήθηκε σε ελληνικής καταγωγής αμερικανό επιχειρηματία, γιο δισεκατομμυριούχου.

Ο Χιου Χέφνερ, ο 90χρονος πωλητής της διάσημης γοτθικού στυλ έπαυλης στο Γουέστγουντ το εύπορο προάστιο του Λος Άντζελες θα συνεχίσει να ζει εκεί μέχρι τον θάνατό του.

Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ διαμηνύει ότι θα «απελευθερώσει κάθε εκατοστό» της Συρίας με τον ίδιο τρόπο που τα στρατεύματά του, υποστηριζόμενα από τη Ρωσία, ανακατέλαβαν την Παλμύρα από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι το Χαλέπι «θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων» του Ταγίπ Ερντογάν, μείζονος χορηγού των ανταρτών που μάχονται να τον ανατρέψουν.
Προβλήματα στην κίνηση οχημάτων αλλά και πεζών προκάλεσε την Τρίτη η έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα. Σε αρκετούς οδικούς άξονες το μεσημέρι η κίνηση ήταν αυξημένη όπως στις δυο εθνικές οδούς, στη λεωφόρο Κηφισιάς, στη λεωφόρο Βασ.