espa pkm

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2026, 12:04:38 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr


Αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα (ημέρα μνήμης για τους πεσόντες των αμερικανικών δυνάμεων - το λεγόμενο Memorial Day), μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχος σημείωσε ότι έχει αποκλειστεί η βόρεια πλευρά του Λευκού Οίκου εξαιτίας «ύποπτου δέματος».
Βραβείο στον ιδιωτικό αστυνομικό κ. Γιώργο Τσούκαλη για την προσφορά του στον «αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας αλλά και για την προστασία του πολιτισμού» παρέδωσε η εθελοντική ομάδα Φίλων Καταπολέμησης Αρχαιοκαπηλίας Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας, σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εμφανίζεται με αναμμένο τσιγάρο μέσα στο υπουργείο, αδιαφορώντας για το νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, και μάλιστα εντός του υπουργείου που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.
H αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη 6 εκ των υπόπτων του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης σε φαβέλα, πράξη που κατέγραψαν σε βίντεο.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν τον Λούκας Περντόμο Ντουάρτε Σάντος, 20 ετών, ενός πολλά υποσχόμενου ποδοσφαιριστή με τον οποίο η κοπέλα είχε σχέση, του Ράι ντε Σούζα, που έχει αναγνωριστεί ως το πρόσωπο που μαγνητοσκόπησε τον βιασμό, όπως και του αρχηγού συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στην φαβέλα.
Oι Ευρωπαίοι που προωθούν τις ουτοπικές «ψευδαισθήσεις» μιας ενωμένης Ευρώπης έχουν χάσει την επαφή τους με τους πολίτες των χωρών τους και διατρέχουν τον κίνδυνο να δεχθούν πλήγμα από τους ευρωσκεπτικιστές λαϊκιστές, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Την εγκύκλιο με τον προγραμματισμό λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος των ενιαίου τύπου ολοήμερων δημοτικών σχολείων και των ολοήμερων νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2016-17 απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων.
Όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημοτικό, στο οποίο τα αγγλικά ξεκινούν στην Α' τάξη και η δεύτερη ξένη γλώσσα εισάγεται στην Ε' τάξη αναφέρονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα, σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν το προσφυγικό και θέματα της οικονομίας.

Αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα (ημέρα μνήμης για τους πεσόντες των αμερικανικών δυνάμεων - το λεγόμενο Memorial Day), μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχος σημείωσε ότι έχει αποκλειστεί η βόρεια πλευρά του Λευκού Οίκου εξαιτίας «ύποπτου δέματος».

Δύσκολες ώρες περνά η 16χρονη κόρη του Αχαιού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου, η οποία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στο πλευρό της Νίκης είναι από τη πρώτη στιγμή οι γονείς της και τα τρία αδέλφια της.