espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 12:38:38 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Βολές εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το απόσπασμα από άρθρο του Γιώργου Κυρίτση στην Αυγή, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, και το οποίο αναφέρει: «Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε [η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ] τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».
Παρά τις προσπάθειες των γαλλικών Αρχών για άδειασμα της «ζούγκλας» του Καλαί, που έχουν ρίξει τον αριθμό των σκηνών, πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να φτάνουν στον καταυλισμό. Ούτε η σποραδική ανάφλεξη εντάσεων δεν έχει περάσει στο παρελθόν: Ομάδες Αφγανών και Σουδανών συνεπλάκησαν υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με την ένταση να φτάνει και σε πυρπόληση αρκετών σκηνών και να καταλήγει στον τραυματισμό πάνω από 20 ατόμων.

Συνάντηση με βασικό θέμα το προσφυγικό, αλλά και ζητήματα της οικονομίας, είχαν σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Χαμηλά προσπαθεί να κρατήσει η κυβέρνηση την εσωτερική συζήτηση περί αντισυνταγματικότητας στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Έτσι παρά τη νέα παρέμβαση -εν είδει ένστασης- επί του θέματος από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, το Μαξίμου απέφυγε να δώσει διάσταση στο πρόβλημα και περιορίστηκε μέσω του οικονομικού επιτελείου να σχολιάσει πως μια αριστερή κυβέρνηση ενδιαφέρεται εξίσου για τους κατοίκους και των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Στην αντεπίθεση περνάει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και παρουσιάζει το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, με τη μείωση της ανεργίας να βρίσκεται στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων της.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στ' ανοιχτά των νησιών Τόνγκα, στον Νότιο Ειρηνικό, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Πηγή: Το Βήμα
Ηχηρό μήνυμα εναντίον της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ εξέμπεμψαν οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομιών της υφηλίου από τη Σύνοδο στην Ιαπωνία, προειδοποιώντας ότι Brexit θα ήταν «σοβαρή απειλή στην παγκόσμια ανάπτυξη».
Οι κορεατικές αερογραμμές προχώρησαν στην εκκένωση 300 επιβατών και του πληρώματος από αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χανέντα, στο Τόκιο μετά από καπνό που εντοπίστηκε στον αριστερό κινητήρα.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν το αεροσκάφος στο διάδρομο, ενώ πυροσβεστικά οχήματα ψεκάζουν με αφρό τον κινητήρα.
Με Βιολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον εξετάζονται την Παρασκευή, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα (ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα (θετικής κατεύθυνσης και τεχνολογικής κατεύθυνσης – κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

«Είναι εξαιρετικά απίθανο σε ένα προάστιο της Αθήνας να εμφανισθούν δύο “δράκοι” την ίδια χρονική περίοδο. Θεωρούμε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ο δολοφόνος της 69χρονης συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτου να είναι ο 30χρονος που συνελήφθη προ διημέρου για έξι επιθέσεις σε γυναίκες σε γειτονική περιοχή.