espa pkm

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2026, 8:58:11 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επτά από τα δώδεκα κόμματα-σχηματισμούς, που κατέρχονται στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαίου, φαίνεται να εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε το ΡΙΚ.

Η πρόθεση ψήφου αναδεικνύει πρώτο κόμμα τον ΔΗΣΥ με ποσοστό 24,5%, με δεύτερο το ΑΚΕΛ με 20%.
Ενισχυμένη θεωρούν τα γραφεία στοιχηματισμού στη Βρετανία την πιθανότητα παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας πλέον 73% πιθανότητα στο «μένουμε».

Το βρετανικό Eurobet ανέβασε την Τρίτη, όπως μεταδίδει το Reuters, στο 73% την πιθανότητα το δημοψήφιμα της 23ης Ιουνίου να βγάλει παραμονή στην ΕΕ.
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, με βάση ενταλματα σύλληψης του ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη.
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αρχίζουν την Τρίτη τις πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος.
Οι επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί εναντίον της ISIS έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα κυρίως στο Ιράκ σύμφωνα με το Πεντάγωνο, κατά το οποίο η οργάνωση έχει υποχωρήσει από σχεδόν τα μισά εδάφη που είχε υπό τον έλεγχό της στη χώρα.
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, με βάση ενταλματα σύλληψης του ανακριτή Διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη.
Οι πρόεδροι της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, και του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλίεφ, συμφώνησαν να τηρήσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον θύλακα Ναγκόρνο - Καραμπάχ και να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε τέλμα εδώ και χρόνια, για τη διευθέτηση της εδαφικής διένεξης.
Tέσσερα τουρκικά F-16, τρία αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και έξι ελικόπτερα μπήκαν τη Δευτέρα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 42 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Σε αντιπολίτευση υψηλών τόνων και σκληρής κριτικής θα επιμείνει η Νέα Δημοκρατία και το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απομακρύνθηκε και ετοιμάζεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο πολυνομοσχέδιο, αν και εμφανίζεται ανοικτή να ψηφίσει (ή τουλάχιστον να μην καταψηφίσει) διατάξεις που αφορούν το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων».

Ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαΐου για τους γονείς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη διαδικασία επιλογής μαθητών για φοίτηση στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου.