espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 8:46:59 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στόχος επίθεσης έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής δύο γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Στη 01.00 το πρωί, άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία της τοπικής οργάνωσης Χαλανδρίου, επί των οδών Περικλέους 12 και Σόλωνος.
Απαντώντας στο δημοσίευμα του vima.gr σχετικά με τις καταγγελίες του δημάρχου Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλλια για έλλειψη αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού, η διοικήτρια της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου κυρία Ολγα Ιορδανίδου επισημαίνει ότι οι απόψεις του δημάρχου «απέχουν πόρρω από την πραγματικότητα».
Πυροτεχνουργοί ελέγχουν από το πρωί της Παρασκευής τα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών επί των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Νίκης.

Στις 08.30 άγνωστος τηλεφώνησε στο υπουργείο και ισχυρίστηκε ότι στο διάστημα μεταξύ 12 με 2 το μεσημέρι θα εκραγεί βόμβα στο κτίριο.
«Μυθοπλασίες» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τα όσα υποστήριξε για το ραντεβού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Athens Live».
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Παρασκευή η Νέα Δημοκρατία, επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι δεδομένη.

«Τώρα το ομολογούν και οι ίδιοι.
Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σε επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Συγκεκριμένα, έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με κούρδους αντάρτες κοντά σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Τσουκούρτζα και οι άλλοι δύο σκοτώθηκαν στη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέβαινε στην περιοχή για ενισχύσεις.
Ανόρθωση της οικονομίας και ενότητα «επαγγέλλεται» ο εκτελών χρέη προέδρου στη Βραζιλία Μισέλ Τεμέρ, καθώς η αποπομπή της Ρουσέφ έχει διχάσει τη χώρα -και η ίδια καλεί σε μάχη εναντίον του «πραξικοπήματος», όπως το χαρακτηρίζει.
Επιτροπή της βρετανικής Βουλής των Λόρδων βάζει «κάτω από τη βάση» στη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ στην κεντρική Μεσόγειο με στόχο τα δίκτυα διακινητών από τις λιβυκές ακτές, υποστηρίζοντας πως δεν καταφέρνει μέχρι στιγμής -καθώς ακόμη περιορίζεται σε διεθνή ύδατα- να συλλέξει ουσιαστικές πληροφορίες για τις οργανώσεις διακινητών.

Πέντε μητροπολιτικές παρεμβάσεις με έμφαση στις πολεοδομικές αναπλάσεις, τη διασύνδεση περιοχών -με στόχο να σπάσει η απομόνωση του ενός δήμου από τον άλλο- και την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, τη χρήση δηλαδή όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς, σχεδίασαν μελετητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) προκειμένου να μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση του Λεκανοπεδίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα Παρασκευή 13/5, στις 12:30 και 13:00 αντίστοιχα. Οι δύο ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για την αντιεκπαιδευτική επίθεση της κυβέρνησης, η οποία πλήττει τον κλάδο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.