espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 10:01:56 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Τουρκία πρέπει, όπως και κάθε άλλη χώρα, να εκπληρώσει τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας, ξεκαθάρισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει «Lex Τουρκία», με χαλάρωση των κριτηρίων.
Τη διατήρηση προσωρινών ελέγχων σε εσωτερικά σύνορα της Σένγκεν από πέντε χώρες λόγω «εξαιρετικών περιστάσεων» ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για ελέγχους από Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Αυστρία -αλλά στην τελευταία δεν περιλαμβάνεται το Μπρένερ προς την Ιταλία.
Η λειτουργία του αμερικανικής κατασκευής νατοϊκού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ρουμανία συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Aναμφίβολα, η εγκατάσταση του συστήματος RPO συνιστά πραγματικά απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.
Άρχισαν ξανά από την Τετάρτη οι αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, αν και σε μειωμένους ρυθμούς. Μετά τις μηδενικές ροές των προηγούμενων ημερών, άλλοι 139 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο σε τρεις περιπτώσεις σε Χίο (79), Σάμο (49) και Κω (11).
«Πρώτη φορά κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα 12 δισ. και πανηγυρίζει. Οι πολίτες βιώνουν και πληρώνουν ψέματα. Πρωθυπουργός με αυταπάτες είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός» ανέφερε στην εισήγησή του, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ.

Τα δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού τύπου που αναφέρονται στη δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων τύπου Ιορδανίας και Λιβάνου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έθεσε ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνδέει η Άγκυρα την οριοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ με την Αίγυπτο, επαναλαμβάνοντας παράλληλα με επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου της προς τον ΓΓ Του ΟΗΕ, τις γνωστές της θέσεις.
Λίγο αφού ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι χαιρέτισε ως «ιστορική» την ημέρα της νομοθέτησης του συμφώνου συμβίωσης, η Ρώμη και άλλες ιταλικές πόλεις (όπως και το ιταλόφωνο Διαδίκτυο) ντύθηκαν στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Περίπου 800 πρόσφυγες (παιδιά έως 15 ετών) εμβολιάστηκαν, την Τετάρτη, από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στα δύο βενζινάδικα, που λειτουργούν ως άτυποι καταυλισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης.

Η εκστρατεία καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών, υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, σύμφωνα με τη Βίκυ Μαρκολέφα από τους ΓΧΣ, με εμβολιασμούς στον άτυπο καταυλισμό στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, όπου παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Δεν βοήθησε, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων της άνοιξης, όπως προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία και αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ζητήσει νέο δεκαήμερο προσφορών από 14 έως 24 Μαΐου.