espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 8:57:54 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρόπους για την πρόσληψη επιπλέον λιμενοφυλάκων για την διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών ροών αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών σημειώνουν ότι στα χέρια του έχει αίτημα τους για πρόσληψη περίπου 500 ατόμων που θα μπορούσαν να διατεθούν, μετά από εντατική εκπαίδευση ολίγων μηνών, στις υπηρεσίες «πρώτης γραμμής».
Το Ισραήλ οικειοποιήθηκε μεγάλα κομμάτια γης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κοντά στη Νεκρά Θάλασσα και την παλαιστινιακή πόλη της Ιεριχούς, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού

Το ισραηλινό κίνημα «Ειρήνη Τώρα», το οποίο καταγράφει τις εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ στα εδάφη που κατέλαβε στον πόλεμο του 1967 και αντιτίθεται σε αυτές, ανακοίνωσε πως αυτή η κατάληψη 2.340 στρεμμάτων αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάσχεση γης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Όχθη.
Έως το τέλος του Μαρτίου αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet τα πρόστιμα των 150 ευρώ που θα επιβληθούν σε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα ή τα τα δίκυκλά τους από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ), σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών.
Σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, στη διάρκεια της εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, δηλώνοντας -έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου- ότι η εικόνα που δίνει η Ειδομένη για την Ελλάδα «είναι τιμητική».
Σε προτεραιότητά του ανάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης την προστασία και αξιοποίηση σημαντικών αρχείων ιστορικού ενδιαφέροντος που τηρούνται στις φυλακές της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δρομολογείται η παραλαβή, φύλαξη και επεξεργασία των αρχείων, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σωφρονιστικών καταστημάτων.
Ο Ματέο Ρέντσι είναι ο πιο δημοφιλής στο Twitter, η Άνγκελα Μέρκελ είναι η «βασίλισσα» του Facebook, ο Μαριάνο Ραχόι ο πιο ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιο «διεθνής» απ' όλους με τους περισσότερους followers στο εξωτερικό σε Facebook και Twitter, ενώ οι Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον είναι «υπερβολικά θεσμικοί» χάνοντας δυναμική.
Τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εργάζεται για την εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων των ευρωπαίων ηγετών με την Τουρκία τόσο για το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων όσο και για την απελευθέρωση της βίζας εξέφρασε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος, Μίνα Αντρέεβα.
Ποιό είναι το πιο σπάνιο διαβατήριο στον κόσμο; Μα το Κυρίαρχο Στρατιωτικό Τάγμα της Μάλτας (γνωστό και ως τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας) που πιστεύεται ότι χορηγεί τα πιο ακριβοθώρητα ταξιδιωτικά έγγραφα στον κόσμο.
Το 71% των Γερμανών δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα βοηθήσει στην μείωση των προσφυγικών ορών, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου YouGov ενόσω βαίνει προς οριστικοποίηση η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που δέχεται πολλές επικρίσεις.

Ναι ή Όχι στην υποθαλάσσια οδικής ζεύξη Σαλαμίνας – Περάματος καλούνται να ψηφίσουν σε δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου οι δημότες της Σαλαμίνας.

Το άτυπο δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ.