espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 4:01:03 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στο Σύνταγμα, όπου τοΔίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνει (έως τις 18:00) είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητά να χωριστούν τα είδη σε τέσσερις κατηγορίες:
Σε κέντρα φιλοξενίας στο Ελληνικό και το Σχιστό οδηγήθηκαν οι εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν, υπό άθλιες συνθήκες, για ημέρες στην πλατεία Βικτωρίας.

Η μεταφορά τους ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε συνεργασία με διερμηνείς που εξηγούσαν στις οικογένειες των μεταναστών, κυρίως Αφγανών, ότι θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας και όχι κράτησης.
Ενώπιον των αντιδράσεων και στους κυβερνώντες Σοσιαλιστές, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς λέει, υπερασπιζόμενος τις αλλαγές στα εργασία, πως το σχετικό νομοσχέδιο «επιδέχεται βελτίωση» - ενώ καθησυχάζει πως δεν θα εκβιάσει με παραίτησή του για την υπερψήφιση.
Συνεδριάζει την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον πολυχώρο «Αθηναΐς» με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.00 π.μ. με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, συνελήφθησαν στο Λουτράκι Κορινθίας, ένας 39χρονος και μία 58χρονη, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε καφετέρια όπου συνελήφθη ο 39χρονος, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», τη διεξαγωγή του οποίου είχε επιτρέψει στην 58χρονη.
Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές.

Δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 1.018 μετανάστες και πρόσφυγες κατέπλευσαν χθες βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά.
Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε ο συντονιστής της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας, συνοδεύομενος από τον υπουργό Ναυτιλίας, Θ.Δρίτσα.

Ο κ. Βίτσας αναγνώρισε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη την επόμενη εβδομάδα, αλλά προς το τέλος της η κατάσταση θα βελτιωθεί.
Συνεδριάζει την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον πολυχώρο «Αθηναΐς» με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10.00 π.μ. με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ισχυρές αναταράξεις στην κυβέρνηση, αλλά και στην πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, προκαλεί η αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής, για τις καταγγελίες που διατυπώνει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατανη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ.

Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ κατάφερε δύο ηχηρές νίκες το Σάββατο στις εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων στο Κάνσας και στο Μέιν, κερδίζοντας με άνεση τον δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ—που πριν από λίγο κατέγραψε την πρώτη νίκη της βραδιάς, στη Λουιζιάνα—ενώ ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς κέρδισε επίσης δυο γύρους από τη Χίλαρι Κλίντον στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.