espa pkm

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2026, 5:46:10 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Να απευθύνονται σε οργανωμένες δομές του Δήμου Αθηναίων ή σε εξειδικευμένες εθελοντικές οργανώσεις όσοι πολίτες θέλουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Οι αυθόρμητες μεν, αλλά άτακτες πράξεις αλληλεγγύης φέρνουν τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, όταν δεν συνδυάζονται με τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που δοκιμάζονται και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή προβλήματα που δημιουργούνται από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης χωρίς προγραμματισμό.
Σε πράξεις αλληλεγγύης για την υποστήριξη των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας προχωράει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι της εν λόγω Διεύθυνσης (καλύπτει τα δημοτικά σχολεία σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους, Καματερό) προκειμένου να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών στις οποίες έχουν περιέλθει οι πρόσφυγες, απευθύνουν πρόσκληση στη σχολική κοινότητα της περιοχής και στην τοπική κοινωνία μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για έμπρακτη υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας.
Φόβος για το πόσες μέρες θα μείνουν «εγκλωβισμένοι» αλλά και ανασφάλεια καθώς βρίσκονται σε μια ξένη χώρα χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα. «Μακάρι να μην είχα φύγει από το σπίτι μου» είπε απελπισμένη μια γυναίκα πρόσφυγας σε εθελοντή γιατρό στο λιμάνι του Πειραιά.
Την ανάγκη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία και στη διαχείριση του προσφυγικού όπως ταιριάζει στον άνθρωπο, αλλά με τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Βουλής του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Ατέφ αλ Ταραουνέχ (Atef Al Tarawneh).
Ρελάνς στην πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για το Κοινοβούλιο του Κέντρου κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε άτυπη σύσκεψη του Συντονιστικού της Συμπαράταξης αποφασίστηκε να προγραμματιστεί η συνδιάσκεψη προς τα τέλη Μαϊου και παράλληλα να απευθυνθεί προς το Ποτάμι η πρόταση για τη δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού με δύο στόχους.
Εαν οι ηγέτες της ΕΕ συνεχίζουν να αρνούνται έστω την αναλογική κατανομή των προσφύγων, η κυβέρνηση θα έπρεπε να ασκεί βέτο σε όλες από εδώ και μπρος τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μοχλό πίεσης, ανέφερε ο Π.
H πΓΔΜ δεν δεσμεύεται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ανέφερε η εκπρόσωπος αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, σχετικά με το φιλτράρισμα των προσφύγων στα σύνορα της χώρας μς την Ελλάδα.

Ερωτηθείσα αν το φιλτράρισμα των προσφύγων στα σύνορα της πΓΔΜ με την Ελλάδα είναι συμβατό με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η Μπερτό απάντησε ότι η πΓΔΜ δεν είναι χώρα της ΕΕ και ως εκ τούτου δεν δεσμεύεται, από νομικής άποψης, από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά από τους διεθνείς.
Έτοιμος για παραχωρήσεις στο μέτωπο της Ελλάδας φαίνεται να είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με προϋπόθεση όμως οι αριθμοί του προγράμματος στήριξης να βγαίνουν.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ευέλικτα ποιες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιήσει προκειμένου να εφαρμόσει το Μνημόνιο, εφόσον το αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει συμφωνηθεί.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα έχει την Παρασκευή τηλεδιάσκεψη με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τη Συρία και την ανάγκη να διατηρηθεί η εκεχειρία, ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.
Αυστηρές ποινές για τον Νίκο Μαζιώτη και τρεις συγκατατηγουρουμένους του επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Επαναστατικού Αγώνα, με πυρήνα την έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, τον Απρίλιο του 2014.