espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 6:03:00 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Αποκλείεται σαφώς το δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία (lockout) επαναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, σε ανακοίνωσή του που τονίζει τη σημασία της κύρωσης του αναθεωρημένου ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, για την εξασφάλιση της κοινωνικής προόδου της χώρας.
Λίγες ώρες πριν την σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2016 στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να ορίσει το νέο ΕΣΡ, ο υπουργός Επικρατείας Ν.
Το Μαρόκο ανακοίνωσε τη σύλληψη Βέλγου υπηκόου που φέρεται να συνδέεται άμεσα με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Ο συλληφθείς είναι μαροκινής καταγωγής και είχε πολεμήσει στη Συρία στους κόλπους του Μετώπου αλ-Νόσρα πριν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το μαροκινό υπουργείο Εσωτερικών.
Μετανάστες που αποτυγχάνουν να περάσουν το τεστ αγγλικών μετά από δυόμισι χρόνια παραμονής στη Βρετανία ίσως χρειαστεί να φύγουν από τη χώρα, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοινώνοντας σχέδια για την καλύτερη ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στη χώρα.
Προκειμένου να πετύχει την ενσωμάτωση των αιτούντων άσυλο και να αποτρέψει κοινωνικές εντάσεις, η Γερμανία πρέπει να αυξήσει κατά τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ τις δαπάνες για αστυνόμευση, εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών, δήλωσε ο γερμανός αντικαγκελάριος και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Κλείνει ή δεν κλείνει τελικά ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού στην Αίγινα; Στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτρης Τσακνάκης υπέγραψε απόφαση με την οποία «αναστέλλεται η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς.
«Έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό, έχω σκεφτεί το πνεύμα που πρέπει να έχει ο νέος νόμος και, ειλικρινά, πιστεύω ότι αυτός ο νέος εκλογικός νόμος θα φέρει νέα ήθη» δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Για «εξύβριση του προέδρου» διώκεται ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. Ο Ταγίπ Ερντογάν στέλνει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα δικαστήρια, αξιώνοντας αποζημίωση για προσβολή της «τιμής και της υπόληψής του» λόγω σχολίων του Κιλιντσάρογλου που τον χαρακτήρισε «τενεκεδένιο δικτάτορα» σε ομιλία του κατά την οποία καταδίκασε το μπαράζ συλλήψεων πανεπιστημιακών.
Με σκληρά λόγια ο ηγέτης του SPD και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κάλεσε χώρες της Βορείου Αφρικής να δεχθούν πίσω αιτούντες άσυλο των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί στη Γερμανία, σημειώνοντας ότι μόνο τότε το Βερολίνο θα είναι έτοιμο να προσφέρει σε αυτές τις χώρες οικονομική βοήθεια.
Άλλοι πέντε άνθρωποι πέθαναν από πείνα την τελευταία εβδομάδα στην πολιορκημένη συριακή πόλη Μαντάγια, όπου ένα μπισκότο πωλείται στην τιμή των 15 δολαρίων και ένα κιλό βρεφικού γάλακτος κοστίζει 313 δολάρια, παρά την άφιξη προμηθειών στην πόλη με δύο αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.