espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 7:59:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Νεκρός σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Ασημάκη Σουνίου, εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι ένας 56χρονος ψαροντουφεκάς, που αγνοείτο από την Πέμπτη.

Ο άτυχος 56χρονος είχε πάει με τον γιο του για ψαροντούφεκο στη θαλάσσια περιοχή του Σουνίου.

Σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών, που διαπράχθηκαν σε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες στην Κολωνία, καταγράφηκαν στη Ζυρίχη τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της πόλης σε ανακοίνωσή της.

Ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ η τοκιζόμενη αποζημίωση που επιδίκασαν τα δικαστήρια υπέρ του παραχωρησιούχου της μηδέποτε κατασκευασθείσης υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης «Θερμαϊκή Οδός», σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.
Συναγερμός σήμανε ξανά το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παρίσι. Ανήμερα της πρώτης επετείου από την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo, σημειώθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από αστυνομικό τμήμα στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.
Παρά τις ανησυχίες της ΕΕ, ο συντηρητικός πρόεδρος τη Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε αμφιλεγόμενο νόμο που ουσιαστικά θέτει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης τα δημόσια ΜΜΕ. Οργάνωση για την ελευθερία του Τύπου ζητά από την ΕΕ σκληρή απάντηση, αλλά ο πρόεδρος της Κομισόν επισήμανε ότι η ΕΕ δεν θέλει να χτυπήσει την Πολωνία, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο κυρώσεων.

H ιταλική αστυνομία ανακάλυψε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από ένα υποκατάστημα της τράπεζας Banca Etruria, ένα από τα τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα η διάσωση των οποίων από την χρεοκοπία πυροδότησε δημόσια οργή, καθώς χιλιάδες επενδυτές έχασαν τις αποταμιεύσεις του.

Η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την παροχή βοήθειας σε πόλη που βρίσκεται υπό πολιορκία και η οποία έχει καταληφθεί από τους αντάρτες. Ο ΟΗΕ σημειώνει ότι πρόκειται για το χωριό Μαντάγια και ότι η απόφαση ελήφθη εν μέσω πληροφοριών ότι οι κάτοικοι πεθαίνουν από την πείνα.
«Δώδεκα κρίσιμες συζητήσεις για την εκπαίδευση» ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ και θα συνεχίζονται κάθε Τρίτη ως τις 29 Μαρτίου από την Επιτροπή του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, της οποίας ηγείται ο πανεπιστημιακός δάσκαλος κ.
Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια, στο οποίο μπορούν να εγγραφούν 61.380 μαθητές σε όλη τη χώρα.

Η ενισχυτική διδασκαλία αφορά στα μαθήματα αρχαίων και νέων ελληνικών, μαθηματικών, φυσικής και χημείας.
Την ανάγκη να προχωρήσει η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, επί ολλανδικής προεδρίας, εξέφρασε από το Αμστερνταμ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.