espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 8:46:38 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν θα έπρεπε να επιδεινωθούν οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις εξαιτίας του «λάθους ενός πιλότου».
Στο πλαίσιο της συμφωνίας με ζητούμενο την τουρκική συνεργασία στην ανάσχεση του προσφυγικού ρεύματος προς την Ευρώπη, οι «28» ανοίγουν τη Δευτέρα το Κεφάλαιο 17 δίνοντας νέα ώθηση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.
Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με την αστυνομία του Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ σε ορισμένες από τις συνοικίες της πόλης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Μικρό προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος υπό τον Μαριάνο Ραχόι -ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει χωρίς συμμαχίες- καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου στην Ισπανία.

Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε παλιές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προωθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, δημάρχους του νότιου τομέα Αττικής, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα, Δευτέρα, με τον πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Κλειστά θα παραμείνουν την τελευταία εργάσιμη ημέρα του χρόνου στις 31 Δεκεμβρίου τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διενεργηθεί η ετήσια απογραφή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να μεριμνήσουν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους έγκαιρα και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσουν με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για κάθε νομό.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσουν οι εργασίες για τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου, ανέφερε τη Δευτέρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου λίγες ημέρες αφότου Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι η ρωσική Rosatom έχει σταματήσει τις κατασκευαστικές εργασίες για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας εν μέσω της διελκυστίνδας μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στην συροτουρκική μεθόριο.
Αύξηση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας προβλέπουν οι επιστήμονες στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην υγεία των πολιτών. Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας πολλοί ασθενείς σταματούν την υπολιπιδαιμική αγωγή, χαρακτηρίζοντας δυσβάσταχτο το οικονομικό κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης.
Πενήντα χιλιάδες δωρεάν υγιεινά γεύματα θα λάβουν 1.030 μαθητές από 13 σχολεία σε ευάλωτες κοινωνικοοικονομικά περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Ημαθίας μέχρι και τον Ιανουάριο 2016 στο πλαίσιο του έργου «Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – Διατροφή: Υλοποίηση σε Απομακρυσμένες και Αγροτικές Περιοχές».
Πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεως την επόμενη Κυριακή, αφενός από το ύψος της συμμετοχής και αφετέρου από το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης, ανέφερε σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.