espa pkm

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 8:14:43 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την αντίθεσή του στις προβλέψεις της συμφωνίας με τους εταίρους για τον ΑΔΜΗΕ και για τον περιορισμό του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στο 50% ως το 2020, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμ.
Για μια μετρημένη δήλωση ουδετερότητας, η οποία ωστόσο έχει ενδιαφέρουσες αναφορές, έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη δήλωσε του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος νωρίτερα κάλεσε σε ψήφο κατά συνείδηση στον β' γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης στη ΝΔ.
Tα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συρρικνώθηκαν κατά 40% σε σύγκριση με το μέγιστο των εδαφών που είχε καταλάβει στο Ιράκ και κατά 20% στη Συρία το 2015, καθώς οι δυνάμεις που μετέχουν στον στρατιωτικό συνασπισμό έχουν απωθήσει τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης από πολλές πόλεις, αναφέρει η διεθνής συμμαχία υπό τις ΗΠΑ.
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 20:50

«Εν βρασμώ» και πάλι ο αγροτικός κόσμος

Πυρετώδεις είναι και πάλι οι διεργασίες στον κάμπο για αγροτικές κινητοποιήσεις. Από τη Θεσσαλία οι αγρότες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της πολιτικής των περικοπών και της φορολόγησης. Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα από την «κόκκινη» Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) έγινε η προετοιμασία για τη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Παράσταση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό οργανώνει την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους και τους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική συμμετοχή, για να απαιτήσουν όλοι «με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή».
Με την είσοδο του νέου χρόνου και ενώ έχει να αντιμετωπίσει στην κεντρική πολιτική σκηνή τις αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση «ανοίγει» πιστώσεις για την κάλυψη στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών. Κλείνει εκκρεμότητες του 2015 για ορισμένες κατηγορίες πολιτών που ζουν στα όρια ή σωστότερα κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Στη Γενεύη τελικά θα πραγματοποιηθεί η Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων σύμφωνα με όσα δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να συγκληθεί η Σύναξη στην Γενεύη και όχι στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια κίνηση τακτικού ελιγμού στην προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχη να συμμετάσχει στη συνάντηση η Εκκλησία της Μόσχας.
Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους πέντε φοιτητές που συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα κατόπιν ιταλικού αιτήματος για έκδοσή τους στην Ιταλία όπου προσήχθησαν στη διάρκεια συγκέντρωσης την Πρωτομαγιά, οργανώνει η ΑΔΕΔΥ.
Παρατείνονται μέχρι τέλος του χρόνου (31.12.2016) οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, και των ΟΤΑ, και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ.
Ενήμερο για το συμβάν του θανάτου του 4χρονου κοριτσιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από χειρουργική επέμβαση δηλώνει το υπουργείο Υγείας και με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι «θα τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση».