espa pkm

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026, 1:12:05 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 19:38

Επιμελείς και …σκασιαρχείο

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των συμμετοχών – απουσιών των δημοτικών συμβούλων Κιλκίς από τις συνεδριάσεις του σώματος κατά το διάστημα από την αρχή του 2015 μέχετι και τον Ιούνιο του 2016.

Την ενοχή των δύο αφγανών κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, τον Μάιο του 2011 στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, για να του πάρουν τη βιντεοκάμερά του, ζήτησε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου.
Πρωτοφανείς ελλείψεις φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέροντας ότι σήμερα Δευτέρα στο νοσοκομείο «Λαϊκό», παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και δεκάδες καρκινοπαθείς δεν έκαναν την προγραμματισμένη θεραπεία τους.
Ο βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απέστειλε προς τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιστολή παραίτησης από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος.

Στην επιστολή αναφέρει:
Βόμβες που φέρεται πως ερρίφθησαν από ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα σκότωσαν τουλάχιστον 12 παιδιά μιας σχολικής τάξης τη Δευτέρα, όταν έπληξαν μια αίθουσα σε πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Χαλέπι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το θέμα της αξιοποίησης της αγροτικής γης που ανήκει στην Εκκλησία, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το υπουργείο με σκοπό την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων αγροτικών εκτάσεων για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας, έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Η εκλογή Μητσοτάκη είναι μια ευκαιρία για τη ΝΔ να αποβάλει τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά και να κινηθεί στον μεταρρυθμιστικό χώρο, κάτι βεβαίως που δεν έκανε τα χρόνια που κυβερνούσε ήταν η κοινή παρατήρηση των στελεχών του Ποταμιού, σε ευρεία σύσκεψη για τις πολιτικές εξελίξεις εν όψει του συνεδρίου του Φεβρουαρίου και της «μάχης» του Ασφαλιστικού.
Το θέμα της αξιοποίησης της αγροτικής γης που ανήκει στην Εκκλησία, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το υπουργείο με σκοπό την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων αγροτικών εκτάσεων για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας, έθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Ενα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας που αποδείχθηκε φάρσα καθυστέρησε τη Δευτέρα το μεσημέρι την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) που επρόκειτο να συζητήσει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης.
Τη διαπίστωση πως οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία παραμένουν «πολύ αυξημένες» μετέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς στην τουρκική πλευρά κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα -ενώ η μείωσή τους είναι όρος στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.