Στην καρδιά της Δράμας, στο Σαντιρβάν τζαμί, φιλοξενείται μια εντυπωσιακή έκθεση αφιερωμένη στον Γιάννη Παππά, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες γλύπτες. Αυτή η έκθεση μετατρέπει το ιστορικό αυτό μνημείο σε μια προέκταση του καλλιτεχνικού του κόσμου, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Δράμα: Έκθεση αφιερωμένη στον Γιάννη Παππά στο Σαντιρβάν, μια αναδρομή στην ανθρώπινη μορφή
Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 τιμούμε τον Λάζαρο Παυλίδη
Ευχαριστήριο μήνυμα της «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ» για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΛΜΕ Κιλκίς
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία δήλωσαν την στήριξή τους στο σωματείο μας, την ΕΛΜΕ Κιλκίς.
Πανηγυρικός Λόγος του Χρήστου Τσαλικίδη για την 113η επέτειο της Μάχης του Κιλκίς
Διεξαγωγή Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Μηχανικών και Εργοληπτών Κιλκίς στις 24 Ιουνίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών – Υπομηχανικών – Τεχνολόγων Μηχανικών – Εργοληπτών Δημοσίων Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνει την διεξαγωγή της 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για το 2026.
Αυξημένες τιμές για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις του έτους 2025 μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων και την έκδοση των τροποποιητικών αποφάσεων
Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων και την αποστολή των επικαιροποιημένων στοιχείων από την ΑΑΔΕ, ως Οργανισμό Πληρωμών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην έκδοση των τροποποιητικών αποφάσεων για τον καθορισμό των νέων μοναδιαίων ποσών των συνδεδεμένων εισοδηματικών ενισχύσεων του έτους ενίσχυσης 2025.
Ο Κώστας Βιολιτζής στη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας
Στη συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με αντικείμενο την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Επιμελητηρίων, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Βιολιτζής, μαζί με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννη Βουτσινά.
Ελβετία: Πρόοδος ΗΠΑ και Ιράν για τον Λίβανο και το Ορμούζ
Σημαντική πρόοδος καταγράφηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία μηχανισμών για την παύση των εχθροπραξιών στον Λίβανο και την εξασφάλιση ασφαλών διελεύσεων στο στενό του Ορμούζ.
Σφοδρές επιθέσεις της Ρωσίας στην Οδησσό και τη Ζαπορίζια – Δύο θάνατοι
Σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στην Οδησσό και τη Ζαπορίζια προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές σήμερα.
Στη Ζαπορίζια, μια γυναίκα «δυστυχώς έχασε τη ζωή της» και τρεις ακόμη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα 11χρονο αγόρι, «τραυματίστηκαν», σύμφωνα με τον στρατιωτικό περιφερειάρχη Ιβάν Φεντόροφ.
Σοκ στη Μαύρη Θάλασσα: Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο από ρωσικό drone
Στη Μαύρη Θάλασσα, ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το τουρκικό φορτηγό πλοίο ξηρού φορτίου Victress, το οποίο έπλεε υπό παναμαϊκή σημαία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό μέσω Telegram.