espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 5:44:32 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μια ερώτηση που υποβλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος για τυχόν εμπλοκή του μέχρι πρότινος προϊσταμένου των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. κ. Σταύρου Σταυρόπουλου σε υπόθεση… απαγωγής ιδιώτου όπου αναφερόταν και «εμπλοκή της CIA» (!) πολλαπλασιάζει τις απορίες για την απομάκρυνση του εν λόγω αξιωματικού από τη συγκεκριμένη θέση.
Νέα, συγκριτική επιστημονική μελέτη από ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Bristol στην Αγγλία καταδεικνύει ότι τα αναψυκτικά χαμηλών ή μηδενικών θερμίδων μπορούν να βοηθήσουν όσους προσπαθούν να αδυνατίσουν. Και αυτό, γιατί η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων τους οδηγεί σε μικρότερη θερμιδική πρόσληψη, και άρα απώλεια βάρους, λόγω καλύτερης διαχείρισης του ενεργειακού ισοζυγίου - δηλαδή της ισορροπίας μεταξύ εισερχόμενων (από την κατανάλωση τροφίμων και ποτών) και εξερχόμενων (από τη λειτουργία του οργανισμού και τη σωματική άσκηση) θερμίδων.

Πρώτη προτεραιότητα για το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ καθηγητή στατιστικολόγο, Σωτ. Μπερσίμη είναι η εύρεση καινούριων πηγών χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, όπως ανέφερε κι ο ίδιος ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής πριν λίγες μέρες κατά την διαδικασία ακρόασης με αφορμή την τοποθέτησή του στη θέση.
Στον δεύτερο όροφο πάνω από ένα εστιατόριο με σπεσιαλιτέ τη σούπα από κεφάλι προβάτου, με αχνιστές γαβάθες στο παράθυρο, στην πόλη Σανλιούρφα (σ.τ.μ.: η αρχαία Εδεσσα) της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, διέμεναν δύο νεαροί σύροι δημοσιογράφοι.
Μία επιπλέον οικονομική αιμορραγία έχουν υποστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα χιλιάδες οικογένειες που αναγκάζονται να νοσηλεύσουν δικό τους άνθρωπο σε ιδιωτική ειδική μονάδα ελλείψει ανάλογων δομών στον δημόσιο τομέα. Με την αύξηση του ΦΠΑ και στις ιδιωτικές μονάδες περίθαλψης από 13% σε 23% από το καλοκαίρι, πολλοί συγγενείς νοσηλευομένων, στους οποίους ο λογαριασμός έφθασε μεγαλύτερος από 80 ως 180 ευρώ τον μήνα, ζητούν από τους αρμοδίους των μονάδων μείωση των νοσηλίων.
Τον Αύγουστο του 2015 μια παρέα νέων ανθρώπων αποφάσισε να πάρει μια πρωτοβουλία με στόχο όχι μόνο να «ευαισθητοποιήσει» ακόμη περισσότερο πάνω στο ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών αλλά και να προτείνει δράσεις μέσα από τις οποίες θα μπορούν οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν μέσω των γνώσεων και μέσω χρηματοδότησης.
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 07:50

Παγκόσμια απειλή ο σακχαρώδης διαβήτης

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει σε όλον τον κόσμο η εξάπλωση του σακχαρώδους διαβήτη. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο αριθμός των πασχόντων ξεπέρασε τα 380 εκατομμύρια και αναμένεται την επόμενη εικοσαετία να αγγίξει τα 600 εκατομμύρια.
Ελέγχους στα σύνορα με τη Γαλλία επιβάλλει το Βέλγιο, μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι. Οι έλεγχοι θα διεξάγονται σε οδικές αρτηρίες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αφίξεις πτήσεων, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν καταδίκασε τις «κατάπτυστες τρομοκρατικές επιθέσεις» που έγιναν στη Γαλλία το βράδυ της Κυριακής.

Επίσης πριν την επιχείρηση απελευθέρωσης των ομίλων στο Bataclan, ζήτησε την άμεση απελευθέρωση τους, σύμφωνα με όσα είπε υπεύθυνος Τύπου.

Οι επιθέσεις-σοκ στα γραφεία του Charlie Hebdo. Η ομηρεία στο εβραϊκό παντοπωλείο. Εκκλησίες στο στόχαστρο, η απόπειρα στο τρένο της Thalys. Και η νύχτα 14ης Νοεμβρίου που θυμίζει εικόνες Βομβάης του 2008.