Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 6:13:17 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:39

Γιατί άραγε;

Εκφράζω και εγώ την ίδια απορία.
Ποια σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια κρύβεται πίσω από το αίτημα για δημιουργία του άλσους Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποτιακού Ελληνισμού στους Ευζώνους;
Γιατί έγινε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπωσιασμού, με τις τόσες ανακρίβειες;
Γιατί τόση προχειρότητα για ένα τόσο σοβαρό και ιερό ζήτημα;
Γιατί απαξιώθηκαν τα υπόλοιπα Ποντιακά Σωματεία;
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:39

Τζίμης ο αυτόνομος!

Πικρές αλήθειες είπε για την Αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρης Φωτιάδης (κατά κόσμον… Τζίμης). Μόνο που οι αλήθειες αυτές αφορούν τον δήμαρχό του, Δημήτρη Τερζίδη!
Τι είπε ο πρόεδρος;
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:38

Κράτος - οπερέτα

Κοντεύει δεκαετία από τότε που η Ε. Ένωση θέσπισε κανόνες και όρια στην εργασία των ιατρών. Απαγορεύοντας την πέραν των 48 ωρών εργασία εβδομαδιαίως για τον απλούστατο λόγο ότι και οι γιατροί είναι άνθρωποι, αυξημένης ευθύνης μάλιστα και χρειάζονται ξεκούραση όπως κάθε εργαζόμενος.
 Ένας άνδρας και μία γυναίκα αστυνομικός της Ασφάλειας Κιλκίς, που εμφανίστηκαν ως «άτεκνο ζευγάρι» από τη Θεσσαλονίκη, ήρθαν σε επαφή με Βούλγαρο και τη σύζυγό του, που διέμεναν εδώ και 8 μήνες στον Ασπρο, και προσποιήθηκαν ότι ήθελαν να υιοθετήσουν παράνομα το νεογέννητο αγοράκι τους, αντί του ποσού των 32.000 ευρώ.
 «Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες χρησιμοποιεί το Επιμελητήριο Κιλκίς ο πρόεδρός του, Π. Τονικίδης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του φορέα, Παναγιώτης Αμοιρίδης.
Ο κ. Αμοιρίδης αναφέρει: «Από δελτίο τύπου σε τοπικές εφημερίδες μάθαμε ότι κλιμάκιο του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Π. Τονικίδη είχε συνάντηση με μέλη  Δ.Σ. πολιτιστικού συλλόγου του Νομού. Για τη συνάντηση αυτή τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ενώ το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να γίνεται γενικά για κάθε ανοιχτή εκδήλωση και δεσμεύτηκε να το κάνει ο κύριος Πρόεδρος.
 Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπολειτουργεί, λόγω των θερινών διακοπών, με αποτέλεσμα η υγεία των πολιτών και των τουριστών να τίθεται σε κίνδυνο. Οι θερινές άδειες προκαλούν ελλείψεις σε προσωπικό, οι διαθέσιμες κλίνες και ΜΕΘ μειώνονται, ενώ η αναμονή σε τακτικά ιατρεία φτάνει και τους τρεις μήνες. Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τετάρτης, υπολογίζεται πως συνολικά λείπουν 5.000 ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς προγραμματίζονται 3.500 συνταξιοδοτήσεις.
 Με τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής στο μυαλό τους προσέρχονται οι Έλληνες στην κάλπη για τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικονομία απασχολεί το 70% των Ελλήνων. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, από τα οκτώ συνολικά κριτήρια που περιέχει το ερωτηματολόγιο της έρευνας, οι Έλληνες πολίτες απαντούν σε ποσοστό 61% ότι «θα ψηφίσουν με βάση τις θέσεις των κομμάτων σε θέματα εθνικής πολιτικής». Υψηλότερο ποσοστό σημειώνεται στην Κύπρο, με 70% -πράγμα κατανοητό λόγω του εθνικού θέματος.
Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008 05:32

Ένα ξεχωριστό τριήμερο

 Ξεπέρασαν κάθε αναμενόμενη προσδοκία, σε προσέλευση κόσμου, οι εκδηλώσεις που έγιναν στο Χωρύγι από 18 έως και 20 Ιουλίου. Ένα πλούσιο θέαμα με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, με θεατρικές παραστάσεις και με βραβεύσεις, σκόρπισε κέφι και χαρά σε όσους επισκέφθηκαν κατά το εορταστικό αυτό τριήμερο το Χωρύγι. Ήταν εκδηλώσεις που συνδύαζαν όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν και συναρπάζουν σε θέαμα, σε παράδοση και σε πολιτισμό. Τρεις διαφορετικές, ψυχαγωγικές βραδιές, που παρουσίασε, με ευρηματικότητα και χιούμορ, ο παρουσιαστής των εκδηλώσεων Νίκος Κωνσταντινίδης.
Όλοι δέχονται βαρύτατα πλήγματα από την ακρίβεια στην αγορά και σε όλους είναι επαχθείς οι συνέπειες της απουσίας του κράτους από κρίσιμες λειτουργίες σε υγεία, παιδεία και πρόνοια κ.α.
Όλοι όμως συμφωνούν πως οι συνέπειες και τα πλήγματα είναι οδυνηρότερα στις δυο φτωχότερες τάξεις της χώρας, τους εργάτες και τους αγρότες. Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα επέλεξε στην διήμερη επίσκεψή της από σήμερα στο Κιλκίς να συναντηθεί και να μιλήσει ακριβώς με τα κατ’ εξοχήν θύματα, τους αγρότες και εργάτες του νομού.
Το 1975 ο διοικητής της μονάδας που υπηρετούσα -ανχης τότε- Λαζαρίδης, καλή του ώρα όπου και βρίσκεται, δεν υπέγραφε καμμία άδεια μικρή ή μεγάλη δεν είχε σημασία, αν πρώτα δεν απαντούσε ο υποψήφιος αδειούχος σε δύο τρεις απλές ερωτήσεις ιστορικού περιεχομένου, σχετικές με τον τόπο καταγωγής του στρατιώτη. Φυσικά η  “μέθοδος” αυτή δεν άρεσε καθόλου, υποχρέωνε όμως κάθε υποψήφιο αδειούχο να ρίξει μια ματιά στα βιβλία για παν ενδεχόμενο.