Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 7:23:13 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πολύ μικρή αποδείχθηκε η φιλόξενη αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου Κορυφής, για να χωρέσει τους φίλους του γεωπόνου Σάββα Ατματζίδη, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του: ΒΑΣΑΝΙ-ΣΜΕΝΗ – ΗΡΩΙΚΗ ΓΕΝΙΑ, Θρύλοι – Μύθοι – Αλήθειες, που διοργάνω-σαν ο δήμος Δοϊράνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορυφής.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:19

Σχεδόν έτοιμη η νέα ψυχιατρική κλινική

Σχεδόν έτοιμη είναι η Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς σε αυτοτελές νέο κτήριο που ανεγέρθηκε και εξοπλίστηκε και ήδη τμηματικά παραλαμβάνεται. Με 15 κλίνες η νέα κλινική θα παράσχει ψυχιατρικές υπηρεσίες σε μονάδα ανοιχτού τύπου, καθώς δεν θα φιλοξενούνται ασθενείς με βαρέα περιστατικά. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Δημ. Ασημακίδη στη νέα κλινική θα παρέχονται υπηρεσίες μοντέρνες σε ένα περιβάλλον ευχάριστο που θα συντείνει στο καθ’ αυτό έργο της ιατρικής φροντίδας και θεραπείας.

«Οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο, να λέμε την αλήθεια στους δημότες και να μην κάνουμε λαϊκισμό με τα δημοτικά τέλη», επισήμανε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυκάστρου ο Δήμαρχος Δημήτρης Σμυδάκης, απαντώντας στο αίτημα του επικεφαλής της μειοψηφίας, Δημήτρη Κουλίνα, για να ξανασυζητηθεί το θέμα των δημοτικών τελών.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:15

Σε πρώτη γραμμή το ΚΕΠ Γουμένισσας

Έχουν περάσει επτά χρόνια από την έναρξη των δύο πρώτων ΚΕΠ στη χώρα και μιλάμε για ένα γεωγραφικά εκτεταμένο δίκτυο (1061) ΚΕΠ, ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένο, που έχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώσει εκατοντάδες διαδικασιών (1040). Το δίκτυο των ΚΕΠ το 2007 εξυπηρέτησε 2.263.173 υποθέσεις πολιτών και από την έναρξη αυτής της χρονιάς μέχρι 30-7-2008 εξυπηρέτησε 2.052.286 υποθέσεις. Φυσικά πρέπει να συνυπολογίζουμε και τις εκατοντάδες των πολιτών που εισέρχονται στα ΚΕΠ για πληροφόρηση, επικύρωση των αντιγράφων τους και βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:11

Μετάλλια για «Τόλμη»

Πανελλήνιο κύπελλο Taekwon Do WTF της Ελληνικής Ομοσπονδίας με την επωνυμία «Σταμάτης Κάσσης» ανδρών - γυναικών, εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής στις 12-13 και 14 Δεκεμβρίου 2008. Σήμερα οι σύλλογοι ανέρχονται στους 400 συνολικά στις δύο ενώσεις (Βορείου και Νοτίου Ελλάδος). Ο Α.Σ. «Η Τόλμη» Κιλκίς ανήκει στην ένωση Β. Ελλάδος και συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.ΟΤ).

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:06

Εκεί παραιτούνται

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρος Χρυσοστομίδης υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Δ. Χριστόφια.
Προηγήθηκε μια πρώτη παραίτηση που δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο, αλλά ο κ. Χρυσοστομίδης επέμεινε με δεύτερη παραίτηση.

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2008 14:04

«Παρά πόδα» οι αγρότες μέσα στις γιορτές

«Παρά πόδα» έχουν το «όπλο» της κατάληψης των δρόμων οι αγρότες του Κιλκίς. Αυτό είναι το «πόρισμα» της συνεδρίασης και του διαλόγου των μελών  - στελεχών της διοίκησης του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων «Το Κιλκίς» το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου. Η απόφαση είναι να μην βγουν άμεσα στους δρόμους οι αγρότες καθώς είναι πολύ κοντά και οι γιορτές. Παρά ταύτα θα υπάρχει στενή συνεργασία με τους εξεγερμένους συναδέλφους των σε Πετρίτσι (γέφυρα Στρυμόνα) και Χαλκηδόνα και από τις απαντήσεις που θα δοθούν στα γενικότερα αιτήματα από τον υπ’ ατμό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κοντό, θα εξαρτηθεί και η ενδεχόμενη αλλαγή στάσης των αγροτών του νομού μας.

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα αναβίωσε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη το έθιμο της Βαρβάρας, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Συλλόγου παρουσία πλήθους κόσμου, οι γυναίκες του Συλλόγου υποδέχονταν τους καλεσμένους τους με την παραδοσιακή «Bαρβάρα», που οι ίδιες είχαν παρασκευάσει νωρίτερα.

Τις νέες τυπογραφικές εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού μας οργανισμού, στο Μεταλλικό, επισκέφθηκαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Καμπάνη. Τα γραφεία και το τυπογραφείο της νέας μας μονάδας πλημμύρισαν από το ενδιαφέρον και τις απορίες των ογδόντα περίπου μαθητών και των δασκάλων τους, για το πώς στήνεται μια εφημερίδα, για τη δουλειά των δημοσιογράφων, την καταγραφή των γεγονότων…, με τον εκδότη μας Κώστα Τερζενίδη να επιχειρεί να απαντήσει σε όλα αυτά.

Με τετράωρη αποχή από τα μαθήματά τους αντέδρασαν οι μαθητές του Λυκείου Πολυκάστρου στην «εν ψυχρώ δολοφονία» του 15χρονουμαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η αποχή έγινε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου και στο σχετικό ψήφισμα του 15μελούς Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
Oι μαθητές και το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Πολυκάστρου
Καταδικάζουν την εν ψυχρώ δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία αποτελεί απότοκο του λαθεμένου τρόπου διαχείρισης της κρατικής εξουσίας και της βίας που ασκείται στο σύνολο των μαθητών. Την ευθύνη του γεγονότος αυτού επωμίζεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενεςσ, ακθώς και η Ελληνική Αστυνομία, η εκπαίδευση της οποίας αποσκοπεί αποκλειστικά την κατασταλή των Λαϊκών κινητών.