espa pkm

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2026, 2:30:24 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα.
Νέα άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό καλεί για τις 12 Νοεμβρίου ο Ντόναλντ Τουσκ.

Με επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η σύγκληση της Συνόδου θα λάβει χώρα μετά τη συνάντηση ΕΕ - Αφρικής για τη μετανάστευση η οποία θα λάβει χώρα στις 11-12 Νοεμβρίου στη Βαλέττα της Μάλτας.


Το 2014 οι Αμερικανοί ψήφισαν για αλλαγή. Απογοητευμένοι από την αθέτηση αυτής της υπόσχεσης από τον Μπαρακ Ομπαμα"οι Αμερικανοί σε εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό ζητούν και πάλι αλλαγή" από τους προεδρικούς υποψηφίους, διαπιστώνει το συντηρητικό "Weekly Standard" με βάση δυο πρόσφατες δημοσκοπήσεις--της "Wall Street Journal" και του περιοδικού "Atlantic".
Η Ρωσία δεν εκλαμβάνει ως «θέμα αρχής» την παραμονή του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σχόλια που ενδεχομένως υποδεικνύουν απόκλιση θέσεων με το Ιράν, έτερο υποστηρικτή του συριακού καθεστώτος.
Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες ήταν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, το πρωί, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού λόγω της απεργίας της ΠΝΟ δεν πραγματοποιείται από τα χαράματα χθες Δευτέρα κανένα δρομολόγιο, τακτικό ή έκτακτο, προς τον Πειραιά ή την Καβάλα.

Να δίδονται στην δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» όχι μόνο των πολιτικών προσώπων αλλά και άλλων, όπως οι δικαστικοί, οι πρόεδροι οργανισμών κ.ά., θα επιδιώξει ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης. Μάλιστα ενημερώνοντας σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες προανήγγειλε ουσιαστικά ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης όχι μόνο των πολιτικών προσώπων αλλά και άλλων κατηγοριών όπως οι δημοσιογράφοι, οι δικαστικοί, οι αιρετοί κ.

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τρίτη πως απαιτείται δέσμη εθνικών και ευρωπαϊκών μέτρων για να αναχαιτισθεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στη Γερμανία.

«Κάνουμε εθνικά βήματα, είναι μια δέσμη μέτρων, από ζώνες τράνζιτ μέχρι τη γρήγορη εφαρμογή των νόμων, και πάνω από όλα να εντείνουμε την απέλαση αιτούντων άσυλο που οι αιτήσεις τους έχουν απορριφθεί», είπε η Μέρκελ πριν από μία τακτική συνάντηση με συντηρητικούς βουλευτές στο Βερολίνο.
Εβδομήντα και πλέον χρόνια μετά το τέλος του B' Παγκόσμιου Πολέμου, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) αποχαρακτήρισε έγγραφό της με οδηγίες για την καταστροφή εχθρικών επιχειρήσεων.

Το έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, είχε συνταχθεί ως απόρρητο τον Ιανουάριο του 1944 με τίτλο: «Απλό εγχειρίδιο για σαμποτάζ: Στρατηγικές Υπηρεσίες».
Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την παραχώρηση της έκτασης των Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας προκειμένου να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής μια ανάσα πρασίνου, αναψυχής και άθλησης και για να ανοίξει το μέτωπο της πόλης προς τη θάλασσα, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Περιοδεία στο νομό Ηλείας πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο του Πύργου και όπως τόνισε, «πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 1974 παρατηρείται μία αγωνία των πολιτών για το αύριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης».