espa pkm

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026, 11:11:58 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δυναμική επανεμφάνιση έκανε στη Μαδρίτη ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας με την ομιλία του, αλλά και με την πολύ θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες προς πάσα κατεύθυνση στο εσωτερικό της Ν.

«Άγαρμπη και εντελώς λανθασμένη» χαρακτήρισε την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων» τόνισε στον ΣΚΑΪ.
Λάθος κίνηση χαρακτηρίζει την καρατόμηση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχόλιό του στο Twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει, ωστόσο, λανθασμένη και την αποπομπή του Χάρη Θεοχάρη.
Συνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος του ΠαΣοΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με τον Προέδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην Γαλλική Πρεσβεία.
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που δέχθηκαν στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τενεσί των ΗΠΑ, αργά το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.
Η σουηδική αστυνομία θεωρεί πως ο δράστης της επίθεσης με ξίφος στο σχολείο του Τρολχάταν είχε ρατσιστικό κίνητρο, και χειρίζεται την υπόθεση ως έκλημα μίσους.

Κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό βασει των ευρημάτων στο σπίτι τού -νεκρού, πλέον- δράστη και του πώς επέλεξε τα θύματά του.
Σαραντα δύο νεκροί και πέντε τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη στις 5 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στη Γαλλία βόρεια της Λυόν και σε απόσταση 370 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Παρισιού.
Την Ελληνογαλλική Διακήρυξη που θα διαμορφώσει το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, θα υπογράψουν στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το κείμενο της διακήρυξης είναι υπό διαμόρφωση.

Ούτε η διαχρονική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πατριάρχη της ελληνικής κεντροδεξιάς, «έξω πάμε καλά» δεν ίσχυσε στην περίπτωση των υποψηφίων αρχηγών της Ν.Δ. στη Μαδρίτη, όπου στο διήμερο εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρήγμα μεταξύ τους.

Ερωτηματικά και τις πρώτες - παρασκηνιακές, αλλά έντονες - αμφισβητήσεις ως προς τις μεθοδεύσεις και τις πραγματικές προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, προκάλεσε στις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο πρωταφανής τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόσων.