espa pkm

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2026, 9:08:43 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κατόρθωσε να γίνει το μεγαλύτερο κόμμα της ελβετικής πολιτικής και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κυρίαρχα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης: το ξενοφοβικό, ευρωσκεπτικιστικό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP) επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του στις πρόσφατες εκλογές της Ελβετίας και ενίσχυσε μάλιστα τη δύναμή του αποσπώντας το 29,4% των ψήφων.
Το 1908 η Επιτροπή Ενωσης και Προόδου κατέλυσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία και, απειλώντας κάθε αντίπαλο, στράφηκε κυρίως εναντίον των δημοσιογράφων. Το 1910 δολοφονήθηκαν τρεις σημαντικοί δημοσιογράφοι που τόλμησαν να επικρίνουν το νέο καθεστώς.
«Ακόμη ένα αγκάθι στο (ανατολικό) πλευρό της Ευρώπης » χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα Guardian, τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, τον επικεφαλής του άκρως εθνικιστικού και ευρωσκεπτικιστικού κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), που κέρδισε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές εξασφαλίζοντας την αυτοδυναμία με το 39,1% των ψήφων.
Η παρούσα πόλωση στην Τουρκία πυροδοτήθηκε και από τα εμπόδια που έθεσε η ΕΕ στην ενταξιακή διαδικασία, ωθώντας τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς πιο αυταρχικούς δρόμους, είπε ο αμερικανός ακτιβιστής και γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ.
Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και τις υπόλοιπες εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής διασχίζουν τα Βαλκάνια ευελπιστώντας να φτάσουν στην Αυστρία και να περάσουν στη συνέχεια στη Γερμανία, μια οικογένεια Κούρδων από το Ιράκ βρίσκεται εγκλωβισμένη για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.
Οταν στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 ο Ελληνοαμερικανός κ. Κωνσταντίνος Μ. Τριανταφύλλου βρέθηκε στον πόλεμο της Βοσνίας, στο πλαίσιο της πρώτης του αποστολής με τον οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC), ίσως δεν φανταζόταν ότι περίπου 20 χρόνια μετά θα χρειαζόταν να στηρίξει τις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Ο 77χρονος που σκότωσε προ μερικών ημερών με μία κυνηγετική καραμπίνα μέσα σε ένα καφενείο στο χωριό Λαμπέτι της Ηλείας έναν 57χρονο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και δημοτικό σύμβουλο είχε σκοτώσει σε ηλικία 42 ετών, τον Μάιο του 1980, μία 23χρονη έγκυο γυναίκα και είχε αυτοπυροβοληθεί αλλά επέζησε.

Η ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μετρούν την πρώτη τους επιβεβαιωμένη απώλεια στη Συρία, από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν 19χρονο που υπηρετούσε ως υποστηρικτικό προσωπικό στην Πολεμική Αεροπορία.

Το Οχυρό του Ρούπελ επισκέφθηκε ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για τον τριήμερο εορτασμό της επειτείου του «ΟΧΙ» και τη απελευθέρωσης της πόλης.

«Το Οχυρό του Ρούπελ και η ιστορία του μας διδάσκει ότι τα μεγάλα ιδανικά, όταν έχουν συνεπείς και αποφασισμένους υποστηρικτές και μαχητές, δεν πέφτουν.