Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:05:36 μμ
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 15:50

Νεκρός ή φυγάς ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι;

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο βέλγος τζιχαντιστής ο οποίος φέρεται ότι ο εγκέφαλος της αιματηρής 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ήταν ο στόχος της αστυνομικής πολιορκίας στο Σαν Ντενί, την Τετάρτη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον δύο τρομοκρατών και τη σύλληψη οκτώ ακόμη ατόμων.
Έπειτα από μία ακόμη μέρα αιματηρής βίας ωστόσο, η αβεβαιότητα εξακολουθεί να πλανάται πάνω από το Παρίσι: ο Αμπαούντ είναι νεκρός ή φυγάς;

Ενόσω οι γάλλοι ιατροδικαστές διεξάγουν αγώνα δρόμου για την αναγνώριση των σορών των τρομοκρατών, επισήμως από τις γαλλικές Αρχές δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, πλην του ότι κατά τη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση στο διαμέρισμα του Σαν Ντενί σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

«Δεν μπορώ να δώσω επακριβή αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ούτε στοιχεία για την ταυτότητά τους. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για τουλάχιστον δύο νεκρούς», επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν, διαψεύδοντας επί της ουσίας το δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο ο 27χρονος Αμπαούντ περιλαμβάνεται στους νεκρούς του Σαν Ντενί.

Την Πέμπτη το πρωί ωστόσο, μία νέα πληροφορία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν ακόμη νεκρό. Κατά τη διάρκεια της επτάωρης πολιορκίας στο κτίριο του Σαν Ντενί, ολόκληρος ο τρίτος όροφος κατέρρευσε, όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1 αστυνομικός αξιωματούχος. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο είναι τόσο δύσκολο να αναγνωριστούν οι σοροί, πρόσθεσε επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει ένας ακόμη τρομοκράτης κάτω από τα χαλάσματα».

Παράλληλα, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από τη Χάσνα Αϊτμπουλανσέν, τη γυναίκα-καμικάζι που σύμφωνα με πολλές αναφορές ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο είχε ζωστεί μόλις βρέθηκε αντιμέτωπη με τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις. Η 26χρονη Αϊτμπουλανσέν φέρεται να είναι ξαδέλφη του καταζητούμενου εγκέφαλου των επιθέσεων, γεννημένη στη Γαλλία, «εξωστρεφής», με μία τάση να πίνει πολύ.

Η Αϊτμπουλανσέν φέρεται να ανέβασε φωτογραφία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 11 Ιουνίου, εκφράζοντας την επιθυμία να πάει στη Συρία. Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι τέθηκε υπό παρακολούθηση αφότου υπήρξαν υπόνοιες για περίθαλψη τρομοκράτη.

Πηγή: Το Βήμα