espa pkm

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 1:59:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνέντευξη Τύπου για τη Συρία δίνει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις πρώτες επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία. Ο Λαβρόφ είπε ότι στόχος των επιδρομών είναι το Ισλαμικό Κράτος και όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί τον αντιπολιτευόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό ως τρομοκρατική οργάνωση, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει τμήμα μιας πολιτικής λύσης.
Η εκκεντρική αμερικανίδα αρχαιολόγος, ιστορικός και συγγραφέας Ντόροθι Κινγκ απάντησε με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο σε όσους επικρίνουν την υπεύθυνη ανασκαφών στο Λόφο Καστά, αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη ότι ο τάφος ανήκει στον Ηφαιστίωνα.
Το ζήτημα της αναγραφής των διακριτικών αριθμών του κάθε πολίτη, όπως αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, στην Κάρτα του Πολίτη, συζήτησαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον γενικό διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών του υπουργείου Θ.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο προσφυγικό αλλά και στο θέμα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Αναφερόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το μείζων ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις βασιζόμενοι στις θεμελιώδεις αξίες που αντικατοπτρίζονται στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τις απαραίτητες 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο κ.

Συνελήφθη σήμερα Πέμπτη από την οικονομική αστυνομία ο γιος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, Νικόλαος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νικόλαος Λιακουνάκος συνελήφθη για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Ο Ν. Λιακουνός κρατήθηκε στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνησης Αττικής ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού. Την Παρασκευή επίσης, στην κατάθεση της δικής του υποψηφιότητας θα προχωρήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τις απαραίτητες 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο κ.
Ένας σύρος απειλεί να αυτοπυρποληθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Βέρνη, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν στους ιστοτόπους τους τη φωτογραφία ενός άνδρα καθισμένου στον εξώστη του ομοσπονδιακού μεγάρου.

«Στον εξώστη αυτόν βρίσκεται ένας άνδρας που απειλεί να κάνει κακό στον εαυτό του» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σε «πόλεμο προπαγάνδας» - για τον οποίο δηλώνει «έτοιμος» - αποδίδει ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορές της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης για θανάτους αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας.

«Όσον αφορά τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, είμαστε έτοιμοι για αυτό τον πόλεμο προπαγάνδας» δήλωσε ο Πούτιν, λέγοντας πως οι πληροφορίες είχαν διατυπωθεί πριν ακόμη τα ρωσικά αεροσκάφη βρεθούν στους συριακούς ουρανούς.