espa pkm

Κυριακή, 31 Μαΐου 2026, 10:17:32 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν μειώσεις 11% στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ή τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης», ανακοίνωσε το υπουργείο και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες μειώσεις επί των συντάξεων, όπως στο παρελθόν».
Για την Παρασκευή ορίστηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει τους στόχους της κυβέρνησης που ανέδειξαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και να δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες προς τα μέλη του κυβερνητικού σχήματος.
Η Ρωσία έχει ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία στη Συρία, με τον εμφύλιο που μαίνεται να έχει αποκόψει σχεδόν τη μισή χώρα από τον έλεγχο της Δαμασκού ενώ το ασταμάτητο προσφυγικό ρεύμα πιέζει τις ευρωπαϊκές χώρες: Σε αυτό το πλαίσιο, η διπλωματική κινητικότητα αρχίζει να εντείνεται στην αναζήτηση διεξόδου, όμως η Δύση δεν μοιάζει να έχει καταλήξει στο τι επιδιώκει η Μόσχα.
Σάλο προκαλεί ένα ακόμη βίντεο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, στο οποίο εικονίζονται αστυνομικοί να πυροβολούν άνδρα σε αναπηρικό καροτσάκι. Αν και στο βίντεο, το οποίο τράβηξε περαστικός με το κινητό του τηλέφωνο, δεν φαίνεται καθαρά εάν το θύμα οπλοφορεί, οι Αρχές επιμένουν ότι δίπλα του βρέθηκε ένα περίστροφο.
Την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο» τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή.

Συγκροτήθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Αιγαίου Ιωάννη Γιαννέλη, το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής που θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην διαμόρφωση πολιτικών και ανάπτυξης στα νησιά.

Το συμβούλιο θα λειτουργεί ως γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο προς τον πρωθυπουργό για τις βασικές αρχές χάραξης πολιτικών στους διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των νησιών, αλλά και στη σχεδίαση και υλοποίηση νησιωτικών πολιτικών.
Στη διάσωση και περισυλλογή 477 μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 16 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου,Σάμου και Κω

Πηγή: Το Βήμα
Σε παραδοχή του γεγονότος ότι κάποιοι δεν θα τον ψηφίσουν στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ λόγω του επιθέτου του προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο κ.
Σε Πειραιά, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο θα δημιουργηθούν τα «hot spot» όπου θα καταγράφονται και θα διαχωρίζονται πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα, πριν προωθηθούν ή επαναπροωθηθούν.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι στο εσωτερικό της Ν.Δ. ο «πόλεμος των ρόδων» για την ηγεσία του κόμματος, ενώ οι διασταυρούμενες αντιθέσεις είναι ορατές και προοιωνίζονται αντίστοιχες συσπειρώσεις και αντιπαραθέσεις. Μπορεί μέχρι στιγμής όλοι, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη που έκανε το πρώτο βήμα και δήλωσε υποψήφιος αρχηγός, να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά το παρασκήνιο είναι έντονο και οι διεργασίες πολλαπλασιάζονται.